به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فلزات آنلاین، میزان تجارت جهانی ورق گرم فولادی در سال ۲۰۱۸ بیش از ۸۰ میلیون تن برآورد می شود. ژاپن در جایگاه بزرگ ترین صادر کننده و ایتالیا هم در جایگاه بزرگ ترین وارد کننده ورق گرم فولادی قرار دارد.
نمودار شماره ۱ بزرگترین صادرکنندگان ورق گرم فولادی در سال ۲۰۱۸ را نمایش می دهد، همان طور که در این نمودار ملاحظه می شود، کشورهای ژاپن، کرهجنوبی، روسیه، بلژیک، تایوان، فرانسه، آلمان، ترکیه، هند، نیوزیلند و ایتالیا از بزرگترین صادرکنندگان این محصول در دنیا هستند که حجم صادرات هر کدام از آن ها بیش از ۲ میلیون تن گزارش شده است.
ژاپن در سال ۲۰۱۸ با صادارت بیش از ۱۳ میلیون و ۲۱۵ هزار تن ورق گرم فولادی، بیشترین حجم صادرات این محصول را به نام خود ثبت کرده است. باید خاطرنشان ساخت، ژاپن یکی از بزرگ ترین فولادسازان جهان است. حجم صادارت این کشور در سالهای گذشته بیش از سال ۲۰۱۸ بود. کره جنوبی بزرگ ترین مقصد برای ورق گرم فولادی تولید شده توسط ژاپن است. حجم صادرات ورق گرم فولادی از ژاپن به کره جنوبی بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برآورد می شود. ژاپن به هریک از کشورهای چین و تایلند نیز بیش از ۲ میلیون تن ورق گرم فولادی صادر کرده است. سهم ویتنام نیز در این تجارت بیش از ۱ میلیون تن برآورد می شود. کشورهایی همچون مکزیک، اندونزی، مالزی و … نیز در رده های بعدی قرار دارند. توجه به این نکته ضروری بهنظر میرسد که تجارت فولاد اغلب بهصورت منطقهای انجام می شود.
کره جنوبی نیز در جایگاه دومین صادرکننده بزرگ دنیا قرار دارد و طی سال ۲۰۱۸ بیش از ۸ میلیون تن از این محصول را به بازارهای جهانی صادر کرده است. بزرگترین مقاصد صادراتی این کشور عبارتند از: هند، ژاپن، چین، ویتنام، ایالات متحده آمریکا و …
همان طور که در نمودار قابل مشاهده است، روسیه از نظر صادارت ورق گرم فولادی در رده سوم دنیا قرار دارد. ترکیه، لهستان و ویتنام بزرگترین مقاصد صادراتی کشور روسیه هستند.
نمودار ۲ بزرگ ترین واردکنندگان ورق گرم فولادی را در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد، که عبارتند از: ایتالیا، ویتنام، آلمان، کره جنوبی، ترکیه، چین، ایالات متحده آمریکا، بلژیک، اسپانیا، لهستان و تایلند. ایتالیا با واردات بیش از ۶ میلیون تن ورق گرم فولادی، بزرگ ترین واردکننده این محصول شناخته شد. ایتالیا از سال ۲۰۱۵، همواره بیش از ۶ میلیون تن ورق گرم فولادی وارد کرده است. ترکیه، آلمان و فرانسه بیشترین محصول مورد بحث را به این کشور در سال ۲۰۱۸ صادر کردند. گفتنی است کشورهای آلمان، فرانسه و ایتالیا هر ۳ عضو اتحادیه اروپا هستند. قانون تجارت آزاد حاکم بر این منطقه را باید از دلایل اصلی حجم بالای تجارت ورق گرم فولادی در این منطقه و بین کشورهای عضو آن عنوان کرد، هم چنین این قانون باعث شده تا اعضای اتحادیه اروپا انواع مختلف از یک محصول (مثلا انواع مختلف ورق گرم با ضخامت های متفاوت) را به راحتی بین کشورهای خود مبادله کنند. به همین دلیل است که نام ایتالیا در میان بزرگ ترین واردکنندگان و صادرکنندگان این کالا مشاهده می شود، این کشور نوع خاصی از ورق را که در کشور خود تولید نمی شود را وارد کرده و مازاد نیاز خود را از نوع دیگر ورق صادر می کند. بیشترین صادرات ایتالیا به کشورهای آلمان، فرانسه، اسپانیاانجام می شود که همگی عضو اتحادیه اروپا هستند.
ویتنام، آلمان و کره جنوبی نیز ۳ کشوری هستند که رقم واردات بیش از ۴ میلیون تن را برای خود ثبت کردهاند. آلمان بیشترین حجم از ورق مورد نیاز خود را از کشورهای بلژیک، نیوزیلند و ایتالیا وارد کرده است.
ترکیه در سال گذشته میلادی بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن ورق گرم فولادی وارد کرده است که مبداء واردات بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن از روسیه بوده است.
واردات ورق گرم فولادی به چین در سال ۲۰۱۸، بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برآورد شده است. از این رقم یاد شده بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن توسط ژاپن تامین شده است. باید خاطرنشان ساخت این ۲ کشور مرز آبی دارند و همین موضوع تجارت را بین آن ها تسهیل می کند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.