0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۴ دی ۱۴۰۰

رشد ۴٫۵ درصدی تولیدجهانی فولاد در ۱۱ ماهه سال جاری میلادی

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از  روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، به گفته انجمن جهانی فولادWorld Steel Association، فولادسازان جهان از ابتدای ژانویه تا پایان نوامبر ۲۰۲۱میلادی،یک میلیارد و ۷۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد که حاکی از رشد ۴٫۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

همچنین ۶۴ کشور فولادساز جهان طی ماه نوامبر ۲۰۲۱ میلادی،۱۴۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۹٫۹ درصدی را نشان می دهد. طی ۱۱ ماهه نخست سال جاری میلادی، ایران در مجموع۲۵میلیون و۷۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردکه نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ میلادی، ۳٫۴ درصد کاهش یافته است. تولید فولاد خام ایران در نوامبر سال جاری میلادی نیز با۵٫۲ درصدکاهش نسبت به نوامبر سال گذشته میلادی به ۲میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید.

ازابتدای ژانویه تا پایان نوامبر۲۰۲۱ میلادی، چین با تولید ۹۴۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن( افت۲٫۶درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ میلادی) بیشترین میزان تولید فولاد خام جهان را به خود اختصاص داد. پس از آن، هند با تولید ۱۰۷میلیون و۳۰۰ هزار تن فولاد خام، ژاپن با ۸۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تن، امریکا با ۷۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و روسیه با ۶۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تن بیشترین میزان تولید این محصول را در ۱۱ ماهه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی را به ثبت رسانده و در رتبه های دوم تا پنجم جای گرفتند.

همچنین کره جنوبی باتولید۶۴ میلیون و۶۰۰ هزار تن فولاد خام، آلمان باتولید ۳۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تن، ترکیه با تولید ۳۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن، برزیل با تولید ۳۳ میلیون و ۴۰۰هزار تن و ایران با تولید ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن در رتبه های ششم تا دهم جهان ایستادند.

 

موفقیت یک شرکت دانش‌بنیان در ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ نفر با تولید آجر نسوز

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ آجر نسوز یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که عمدتاً در دیواره‌های ساختمان و حتی نمای ساختمان از آن استفاده می‌کنند. این آجرها از متریال‌های مقاوم در برابر حرارت، سایش و یخبندان‌های مکرر است و قابلیت مصرف در تمام شرایط اقلیمی را دارد.

استفاده از آجرهای نسوز تنها به ساخت و ساز ختم نمی‌شود بلکه در بسیاری از صنایع از جمله فولاد، سیمان، سرب، روی، شیشه و غیره استفاده می‌شود؛ یک شرکت‌ دانش‌بنیان با نوآوری‌های خلاقانه در این حوزه فعالیت می‌کند.

“اسفندیار بیگی” مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: این شرکت در حوزه صنعت ساختمان فعالیت می‌کند و تولیدکننده آجرهای زرد و قرمز است. آجرهای نسوز به آجرهایی گفته می‌شود که خاک آن از معدن‌های مختلفی تهیه می‌شود و داخل خاک آن ها مقداری آهن و آلومینیم وجود دارد و به دلیل اینکه در دمای بالا پخت می‌شود قادر است حرارت بالایی را تحمل کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: محصولات ما به کشورهایی همچون عراق،‌ ارمنستان، افغانستان، آذربایجان و حتی کشورهایی مثل ایتالیا صادر شده است. این صادرات باعث شده است که ارزآوری زیادی برای کشور ایجاد شود و از طرفی دیگر اشتغال‌زایی نیز در این شرکت انجام شده که ۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت غیرمستقیم بوده است.

“مهدی یوسفی” مدیر تولید این شرکت دانش‌بنیان نیز گفت: خاک‌های نسوز از معادن مختلف از سرتاسر ایران در شرکت ما تخلیه می‌شود و این خاک‌های تخلیه‌شده به نسبت‌های تعیین شده ترکیب شده و به قسمت آسیاب می‌رود و بعد از آن رطوبت معینی به آنها داده می‌شود که بعد از ۲۴ ساعت این خاک به دستگاه‌های پرس تزریق شده و در اندازه‌های مختلف درمی‌آید.

وی ادامه داد: این آجرها هنوز خام است که در کوره‌ها چیده می‌شود و این آجرهای خام در طول ۳ یا ۴ روز پخته شده و به فرم و رنگ دلخواه خود می‌رسد. آجرها بعد از سرد شدن از کوره تخلیه می‌شوند و براساس رنگ‌بندی و تقسیم‌بندی، بسته‌بندی شده و تحویل مشتری می‌شوند.

مواد اولیه و روند تولید آجر نسوز برحسب محل مصرف، حرارت کوره، محیط شیمیایی، فشار، سایش و تغییرات درجه دما متغیر است و با حداقل مواد گدازآور تهیه می‌شود و در واقع از انواع خاک‌های نسوز تهیه می‌شود. آجر نسوز نما فقط برای نمای خارجی ساختمان نیست، بلکه در فضاهای داخلی و مرطوب مانند حمام و آشپزخانه و حتی کف نیز قابل استفاده است. 

 

دانش بنیان ها؛ متحول کننده صنایع معدنی

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از می‌متالز، نمایشگاه فولاد ۱۴۰۰ که در جزیره کیش برگزار شد، بخشی از توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان را به نمایش گذاشت که در زیر تشریح می‌شود:

 

افزایش رکورد تولید فولادسازی‌ها

 

سیدمهدی رمضانی، کارشناس ارشد فرآیند شرکت گسترش فناوری خوارزمی با اشاره به تولید زنجیره کاتالیست‌های ریفرمی کارخانه‌های احیای مستقیم توسط این شرکت گفت: این زنجیره شامل ریفرمینگ‌های فعال، نیمه فعال و خنثی (برای حذف H۲S از جریان گازی)و نیز طراحی مخازن سولفورزدایی (برای واحد‌های احیای مستقیم) است.

وی افزود: با تولید ۳ محصول ریفرمی برای واحد‌های احیای مستقیم ۸۰۰ هزار تنی، حدود ۲ میلیون یورو طی ۵-۶ سال، صرفه جویی ارزی می‌شود.

رمضانی خاطرنشان: این محصول باعث افزایش کارایی کارخانه تولید آهن اسفنجی می‌شود و در صورت نبود این محصول، ظرفیت تولید ۸۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: شرکت‌های بزرگ فولادی با استفاده از کاتالیست‌های رفرمی تولید داخل توانستند رکورد تولید خود را بهبود بخشند. این شرکت در حوزه پتروشیمی نیز انواع کاتالیست‌های مورد نیاز را تولید می‌کند.
رمضانی با اشاره به محصولات دیگر این شرکت گفت: کاتالیست‌های سولفورزدایی اکسید روی، محصول دیگر این شرکت است. پژوهشگاه نفت محصول جاذب سولفورزدایی را آزمایش کرد و به این نتیجه رسید که محصول تولید ما حدود ۱۰ درصد جذب بالاتر نسبت به محصول مشابه خارجی دارد.

 

بومی سازی کوره تولید آهک صنعتی

 

محمدجواد سعیدآبادی، مدیر اداری و امور قراداد‌های شرکت فرامبین فولاد یاران گفت: طی سال‌های گذشته، کوره عمودی شافت، کوره افقی دوار و نیز کوره عمودی شافت دوقلو برای واحد‌های فولاد آلیاژی مهندسی معکوس شده و دانش فنی آن، بومی سازی شده است.

وی ادامه داد: تجهیزات کوره‌ها با همکاری شرکت‌های داخلی ساخته می‌شود. هزینه تمام شده آن یک چهارم قیمت تمام شده خارجی است. این شرکت همچنین آهک صنعتی برای شرکت‌های داخلی تولید می‌کند.

 

دوام بالا نسبت به نمونه اروپایی

 

محمد یاقوتی نیا، مدیرعامل شرکت آریانا مدرن صنعت به محصولات دانش بنیان این شرکت اشاره کرد و گفت: طراح و تولید کننده انواع الکترو سیلندر، اکچویتور‌های خطی و دورانی، عملگر الکتریکی، سیلندر الکتریکی، سرو جک سرو سیلندر، اکچویتور‌های دینامیکی، سرو پرس و دستگاه‌های تست پیشرفته برای حوزه فولاد و سیمان، هستیم.

وی ادامه داد: این محصولات در مقایسه با محصولات مشابه خارجی، قیمت پایین‌تر (یک دوم نمونه اروپایی)، خدمات پس از فروش، گارانتی، دوام بالا نسبت به مدل‌های اروپایی و بدون نیاز به روغن کاری است. برخی مدل‌ها روی دستگاه سیستم کنترل دارد و نیازی به کابل کشی نیست.

یاقوتی نیا خاطرنشان کرد: با توجه به تناژ تولید، در بخش تحقیق و توسعه، تغییرات لحاظ شده و محصول متناسب با آن، محصولات ساخته می‌شود.

 

مطابق با استادارد‌های روز دنیا

 

حسین خطیبی، مدیرعامل شرکت پرتو صنعت پاژ با اشاره به ساخت پکیج کامل کمپرسور سانتریفیوژ تصریح کرد: این محصول با انجام مهندسی معکوس، ساخته شد. این محصول از استاندارد API۶۱۷ و API۶۷۲ (استاندارد‌های موسسه نفت آمریکا) پشت سرگذاشته است.

وی افزود: قیمت محصول یاد شده در مقایسه با مدل خارجی، حدود دو سوم است. زمان تحویل این محصول، کمتر از ۵۰ درصد زمان تحویل محصول خارجی است. همچنین، امکان سفارشی سازی متناسب با نیاز مشتری وجود دارد و از خدمات پس از فروش برخوردار است.

 

بی نیازی کشور به واردات

 

حسین اخلاقی امیری، مدیرعامل شرکت امید پترو انرژی خاوران بیان داشت: برای نخستین بار در ایران دستگاه پیکنومتر گازی را به صورت اتوماتیک و برای اندازه‌گیری حجم واقعی جامدات با شکل هندسی نامعین و نیز پودر‌های جامد ساختیم.
وی افزود: تست‌های مختلف روی دستگاه مذکور در فولادسازی‌های بزرگ انجام شد. از نظر قیمت، یک ششم مشابه خارجی است. با ساخت این دستگاه، کشور از واردات بی نیاز شده است. پیش از این، پیکنومتر‌ها از آمریکا وارد می‌شد.

 

فرمولاسیون منحصر به فرد

 

سعید سلیمانی، مدیرعامل شرکت کیمیا فرآیند نقش جهان درباره بومی سازی و تولید روغن‌های فلزکاری و فولاد به عنوان محصولات تولید گفت: این محصولات در صنایعی اعم از فولادسازی‌ها که شبکه تاسیسات داشته و با سیالات و مایعات سر و کار دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: قیمت این محصولات، یک سوم تا یک چهارم قیمت مشابه خارجی است. از دیگر مزایای محصولات تولیدی، استفاده از نیرو‌های متخصص جوان، فرمولاسیون منحصربه فرد، استفاده از افزودنی‌های داخلی و کیفیت محصول قابل رقابت با مشابه خارجی است.

 

اجرای طرح برق‌رسانی به ۵۰ معدن نهبندان در ۲ فاز

 

به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، مجید بیکی با بیان این مطلب گفت: طرح انتقال برق به ۵۰ معدن منطقه شاهکوه نهبندان مطالبه ۲۰ ساله معدنکاران بوده است که با تلاش مسئولان استانی در ماه جاری به نتیجه رسید و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

وی افزود: پیشرفت کنونی این طرح حدود ۱۵ درصد است که با اجرای کامل آن، تحول مهمی در حوزه زیرساختی و سرمایه‌گذاری این منطقه ایجاد می شود.

فرماندار نهبندان با بیان اینکه در فاز نخست، ۵۸ کیلومتر خط انتقال توسط ایمیدرو و پست ۱۳۲ کیلوواتی توسط شرکت برق منطقه‌ای خراسان به نمایندگی از وزارت نیرو احداث می‌شود، تصریح کرد: اعتبار این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان است که مقرر شده ۹ ماهه تکمیل شود. وی افزود: برای اجرای خط انتقال، مسیر نقشه‌برداری شده و مطالعات به‌صورت کامل انجام شده و راه دسترسی و پایه‌های دکل‌های برق هم ایجاد شده است. همچنین دکل‌های برق توسط پژوهشکده برق وزارت نیرو مطالعه و طراحی شده و دکل‌ها هم آماده است که به‌زودی به منطقه حمل می‌شود.

بیکی گفت: بیش از ۴۰ کیلومتر کابل مورد نیاز خط انتقال این پروژه هم اخیرا به شهرستان حمل شده است. برای اجرای پست ۱۳۲ کیلوواتی در منطقه شاهکوه، زمین تسطیح و تحویل شده است. برآورد اولیه برای اعتبار این پست حدود ۶۰ میلیارد تومان است.

برق رسانی بیش از ۴۰ معدن در فاز دوم

بیکی اظهار داشت: در فاز دوم نیز انتقال برق به معادن شاهکوه و دهسلم به طول ۶۳ کیلومتر اجرایی خواهد شد و احداث پست ۱۳۲ کیلوواتی دیگر در منطقه شاهکوه در دستور کار قرار دارد و ۴۰ معدن دیگر منطقه از نعمت برق برخوردار خواهند شد.

وی گفت: این پروژه در راستای تفاهم‌نامه منعقده بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداری خراسان جنوبی، ایمیدرو و وزارت نیرو به امضا رسیده که در ماه جاری وارد فاز اجرایی شده است.

بنا به این گزارش، شهرستان نهبندان ۱۴۴ معدن فعال و غیرفعال با ذخیره قطعی ۹۳ میلیون تن دارد که زمینه اشتغال هزار و ۴۰۰ نفر در این معادن فراهم شده است.

ارسال دیدگاه