توسعه تولید دستگاه تست و شبیهساز مخازن هیدروکربنی با حمایت صندوق نوآوری
یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) محمدشهر کرج، موفق به طراحی و تولید دستگاه «تست و شبیهساز مخازن هیدروکربنی» در کشور شده است و قصد دارد با حمایت صندوق نوآوری، تولید آن را توسعه بخشد.
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ایسنا، رضا سناجیان، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در مورد دستگاه «تست و شبیهساز مخازن هیدروکربنی» گفت: با توجه به عدم امکان تولید این دستگاه در ایران به لحاظ یکسری محدودیتها، شرکت ما بعد از ۱۵ سال تحقیق و توسعه توانست در سال ۹۳ نسخه اولیه دستگاه را تولید کند که تا امروز این دستگاه در حال پیشرفت و توسعه است و هر روز نیز قابلیت جدیدی به این دستگاه اضافه میشود.
وی افزود: در حال حاضر این دستگاه میتواند تستهای مرتبط با سنجش پارامترهای مقاوتی سنگ و تغییر رفتار آن در ارتباط با سیال در شرایط مخزن را انجام دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بازار هدف دستگاه «تست و شبیهساز مخازن هیدروکربنی» را توسعه پایدار و مدیریت ازدیاد و بهینه برداشت میادین نفتی و آبهای زیرزمینی اعلام کرد و گفت: اطلاعات به دست آمده از این دستگاه به طراحان کمک میکند تا در کنار برداشت بهینه میادین نفتی و آب، پایداری دیواره چاهها و لایههای زمین نیز بررسی شود و در کنار ازدیاد برداشت، محیط زیست نیز حفاظت شده و توسعه پایدار این صنعت فراهم شود.
سناجیان ادامه داد: باید توجه داشت که دستگاه ساخت این شرکت مرتب در حال بهروزرسانی است و هر روز به قابلیتهای این دستگاه اضافه میشود و از کیفیت بالایی برخوردار است، این در حالی است که متاسفانه برخی دستگاهها از خارج به کشور وارد میشوند و از رده خارج هستند.
به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، وی چشمانداز این شرکت را جلوگیری از خروج ارز و تامین بازار داخلی اعلام کرد و افزود: تلاش میکنیم تا «تست و شبیهساز مخازن هیدروکربنی» به عنوان هسته اصلی شرکت قرار بگیرد و همچنین نگاه به صادرات این دستگاه از دیگر اهداف ما است.
مجری طرح با اشاره به اینکه این شرکت از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب وام کرونایی برای حفظ و توسعه این دستگاه استفاده کرده است، گفت: در حال حاضر نیز درخواست دریافت تسهیلات برای توسعه این دستگاه را به این صندوق ارائه کردهایم.
تقویت بدنه خودرو با کمک اجزای کامپوزیتی
پژوهشگران گروه طراحی کاربردی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس طی یک پروژه به تقویت بدنه خودرو با استفاده از اجزای کامپوزیتی برای استحکام بخشی اتومبیل در تصادفات از کناره پرداختند.
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ایسنا، سختگیرانهتر شدن استانداردهای ایمنی و نیاز به استفاده از سازههایی با عملکرد بهتر در تصادفات در بدنه خودروها از یک سو و جهتگیری خودروسازان برای سبکتر کردن سازه خودروها و جلوگیری از افزایش وزن جهت کاهش مصرف سوخت و بهبود راندمان وسایل نقلیه از سوی دیگر، زمینه را برای جایگزینی سازههای سنگین قدیمی با نمونههای سبک با شکل هندسی پیشرفتهتر و ظرفیت بالاتر برای جذب انرژی حین بارگذاری فراهم کرده است.
امروزه تیرهای جدار نازک کلاهی شکل به دلیل سبکی، استحکام و ویژگیهای جذب انرژی مناسب و سهولت در شکلدهی و مونتاژ به کمک نقطهجوش در خط تولید، به طور گسترده در بخشهای اصلی بدنه خودروها مانند ستون وسط، رکاب و ریل سقفی مورد استفاده قرار میگیرند. در عین حال، دستیابی به راهکارهایی جهت تقویت و افزایش مقاومت چنین سازههایی با رعایت محدودیتهای وزنی، به چالشی جدید تبدیل شده است.
در این پژوهش که در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندس نیما زاهدان در رشته مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی) با راهنمایی دکتر حامد احمدی و با مشاوره دکتر غلامحسین لیاقت از اعضای هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس انجام شد، ارتقاء عملکرد تیرهای جدار نازک کلاهی شکل تحت بار خمشی با استفاده از تقویت کنندههای داخلی فلزی و یا کامپوزیتی مورد بررسی قرار گرفت.
در مرحله اول، سه نمونه از تیرهای تقویت شده تمام فلزی با شکلهای متفاوت سطح مقطع در بخش تقویت کننده در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شد و تحت بارگذاری خمش سه نقطه به صورت شبه استاتیک و ضربه جانبی مورد آزمایش قرار گرفتند. این آزمونها به کمک مدلسازی عددی در محیط نرمافزار LS-DYNA شبیهسازی شده و مطابقت دادههای حاصل از شبیهسازی عددی با نتایج تجربی بررسی شده است. پس از صحت سنجی مدلسازیهای عددی، با انجام مطالعات پارامتریک و نیز بهینهسازیهای تک هدفه و چند هدفه سطح مقطع با استفاده از الگوریتم ژنتیک، تلاش شده به بهترین حالت برای تقویت سازه مذکور دست یافته شود.
به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، همچنین با بکارگیری تیرهای ارتقایافته در سازه رکاب مدل عددی یک خودروی کامل و شبیهسازی برخورد از کناره، میزان بازدهی نتایج در یک سناریوی تصادف سنجیده شد. در مرحله بعد، سه نمونه از تیرهای تقویت شده به کمک کامپوزیت، با بهره گیری از تجربیات به دست آمده از عملکرد نمونههای فلزی و نیز اضافه کردن موارد جدید، در قالب سازههای مرکب فلز-کامپوزیت ساخته شد و به طور تجربی تحت بارگذاری خمشی شبه استاتیک و ضربه مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از توسعه مدلسازی عددی برای شبیهسازی صحیح رفتار نمونههای مرکب، نتایج حاصل از تست نمونههای مرکب با عملکرد موارد تمام فلزی مورد مقایسه قرار گرفته و نتیجهگیریهای نهایی ارائه شد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.