0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۲۴ فروردین ۱۴۰۱

بومی‌سازی متراکم کننده صنایع نفت و گاز در کشور

 

متراکم کننده دستگاهی است که در صنایع نفت و گاز برای فشرده سازی میعانات و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ با تلاش محققان کشور متراکم کننده صنایع نفت و گاز با فناوری بومی تولید شد.

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ایسنا، علیرضا ناصری، عضو هیات مدیره یکی از شرکت های فناور که متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالا را تولید کرده است، توضیح داد: دستگاه متراکم ‌کننده می ‌تواند برای فشرده کردن سیالات به کار رود. در برخی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات، متراکم کننده‌ها وسایلی هستند که توسط آن‌ها هوا فشرده شده و سپس به سمت قسمت احتراق فرستاده می‌شود.

وی افزود: از متراکم‌کننده‌ها برای فشرده کردن گازها استفاده می‌شود. در حقیقت متراکم کننده‌ها وسایلی هستند که با صرف انرژی مکانیکی فراوان، سیال را با سرعت به درون خود مکیده و سپس آن را فشرده می‌کنند. در اثر این عملیات، دمای گازی که فشرده می‌شود نیز افزایش می‌یابد. معمولا گاز پر فشار خروجی از متراکم‌کننده‌ها را از یک سیستم خنک‌ کننده عبور می‌دهند تا دمای گاز دوباره به حد معمولی بازگردد.

ناصری ادامه داد: از جمله ویژگی‌های کمپرسور گریز از مرکز یا سانتریفیوژ، جریان رانش شعاعی آن است. هوا با استفاده از پره‌های شعاعی وارد مرکز پروانه دواری می‌شود و توسط نیروهای گریز از مرکز به سوی محیط پروانه دوار به بیرون پرتاب می‌شود. قبل از این‌که هوا به مرکز پروانه دوار بعدی رانده شود، از یک پخش کننده و یک محفظه حلزونی عبور می ‌کند که در این محفظه انرژی جنبشی به فشار استاتیک تبدیل می‌شود.

وی افزود: دستیابی به ظرفیت‌های بالا تا ۳۵ هزار کیلو وات، توجیه اقتصادی در استفاده از محرک‌های جایگزین الکتروموتور، بازدهی بالا در بارهای موقتی که به سیکل اعمال می‌شود، کاهش نویز و ارتعاش دستگاه به علت حرکت یکنواخت گاز از جمله مزایای متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالاست.

ناصری خاطرنشان کرد: همچنین متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالا مطلوب برای صنایعی است که نیاز به مقدار ثابتی از فشار با حجم بالا دارند. ساختار فشرده و سبک‌تر به نسبت ظرفیت تولید در مقایسه با سایر کمپرسورها نظیر پیستونی و اسکرو، کاهش مصرف انرژی به نسبت ظرفیت تولید در مقایسه با سایر کمپرسورها نظیر پیستونی و اسکرو، قابلیت اطمینان بالاتر و هزینه نگهداری پایین‌تر به علت تعداد پایین قطعات و تعداد کمتر قطعات درگیر با یکدیگر، دوره تعمیرات بلند مدت، مقاومت بالاتر نسبت به عوامل محیطی نظیر گرد و غبار، تامین هوای فشرده ۱۰۰ درصد عاری از روغن، توانایی کار با گستره وسیعی از سیال‌های قابل تراکم نظیر هلیوم، زنون، اکسیژن و نیتروژن مایع نیز از مزیت‌های دستگاه است.

این مدیر حوزه دانش‌بنیان با اشاره به این که تولید متراکم کننده سانتریفیوژ پرفشار سرعت بالا، مانع خروج حجم زیادی ارز از کشور شده است، گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مشخصا می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال، در صرفه جویی ارزی نیز نقش بسزایی ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد حدود ۵۰ فرصت شغلی نیز از جمله مهم‌ترین دستاوردهای توجه به تولید داخل و محصولات دانش‌بنیان بوده است.

 

کارخانه ذوب آهن اردبیل احیا شد

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، رضا قاسمیان عصر دوشنبه در بازدید از کارخانه ذوب‌آهن اردبیل اظهار کرد: این کارخانه هم‌اکنون با ظرفیت مناسبی در حال فعالیت است.

کارخانه ذوب آهن اردبیل با ظرفیت تولید سالانه ۳۵۰ هزار تن میلگرد یکی از واحدهای بزرگ صنعتی استان اردبیل محسوب می‌شود که از چند سال پیش دچار مشکلاتی شده و از چندی پیش به حالت تعطیل درآمده بود.

 

حذف فلزات سنگین از پساب صنعتی با پلاسما

 

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از توانمندی‌های داخلی کشور، موفق به حذف فلزات سنگین از پساب صنعتی و نفتی شدند.

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ایسنا، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات بر پایه فناوری پلاسما، با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو، توانست یکی از دستاوردهای خود را که استفاده از فناوری پلاسما در تصفیه و پیش تصفیه آب و فاضلاب صنعتی است، تجاری‌سازی کند.

فناوری پلاسما به عنوان نسل جدید فناوری‌های تصفیه فاضلاب در دنیا شناخته می‌شود. این فناوری نسبت به سایر فناوری‌های موجود دارای مزایایی است که موجب شده تحقیقات گسترده‌ای در راستای صنعتی کردن آن انجام شود. از جمله مزایای مهم این فناوری در تصفیه آب مقرون به صرفه بودن در کاربردهای صنعتی، افزایش ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب و عدم استفاده از مواد شیمیایی است.

سامانه تصفیه و پیش تصفیه آب و فاضلاب صنعتی با استفاده از فناوری پلاسما برای اولین بار در کشور ساخته و استفاده شده است. این سامانه با استفاده از ایجاد پلاسما و میکرو جرقه‌های زیاد در داخل آب عمل می‌کند. این جرقه‌ها در اثر تخلیه الکتریکی در نانو ثانیه تولید می‌شوند.

به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، از جمله مزایای استفاده از این فناوری را می‌توان «حذف همه فلزهای سنگین»، «حذف همه میکروارگانیسم‌ها»، «عملکرد راکتور بدون مصرف هرگونه ماده شیمیایی»، «افزایش ۱۲ برابری ظرفیت تصفیه‌خانه،» «کاهش هزینه تصفیه به حداقل یک سوم روش‌های مرسوم»، «کاهش چشمگیر پارامترهای آب و پساب (کدورت، بو، رنگ، سختی)»، «مصرف انرژی پایین به نسبت عملکرد بالا» عنوان کرد.

این فناوری در «تصفیه پساب صنایع نفت و پتروشیمی»، «سکوهای نفتی و نفتکش‌ها»، «شیرابه زباله‌های شهری»، «سیستم‌های پیش‌تصفیه فاضلاب شهری»، «فاضلاب بیمارستانی»، «فاضلاب‌های ویژه (پرتوزا)»، «صنایع چرم‌سازی»، «صنایع نساجی»، «صنایع داروسازی»، «معادن فلزات»، «همه صنایع دارای پساب صنعتی»، « قطارها و هواپیماها»، «تصفیه آب شرب حاوی فلز سنگین و سیستم آب شرب» و «فاضلاب کشتی‌های قاره‌پیما» کاربرد دارد.

ارسال دیدگاه