0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

تولید چدن‌ نشکن دو فازی در دانشگاه رازی

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، چدن نشکن آستمپر «ADI» ماده‌ مهندسی شناخته شده‌ ای است که بیش از ۷۰ سال از به‌ کارگیری صنعتی آن می‌گذرد.

این ماده از ویژگی‌ های مطلوبی چون نسبت استحکام به وزن عالی، استحکام خستگی خوب، مقاومت به سایش بالا، درصد ازدیاد طول و چقرمگی شکست خوب و سازگاری طراحی عالی، قابلیت ریخته‌ گری مناسب و ارزان‌ تر بودن نسبت به فولادها برخوردار است.

به همین دلیل، در طول چند دهه گذشته، در ساخت برخی قطعات خودرو مانند میل لنگ‌ ها، سگدست‌ ها، انواع چرخ دنده‌ های هیپوئیدی، تایمینگ و دیگر چرخ‌دنده‌ ها، توپی چرخ کامیون‌ ها، توسط سازندگان معروفی مانند چنرال موتورز و فورد جایگزین فولادهای ریختگی و آهنگری شد.

با این وجود برای ساخت برخی قطعات مانند سگدست، به چدن نشکنی نیاز است که سختی آن بین سختی چدن نشکن فریتی و چدن ADI و انعطاف‌پذیری آن از چدن ADI بهتر باشد.

به منظور آشنایی بیشتر با این پژوهش گفت‌ و گویی با عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه رازی کرمانشاه به عنوان یکی از اساتیدی که با تلاش وی دستیابی به این دانش محقق شده، انجام شده است که آن را در ادامه می‌خوانید:

آیا قبل از شروع به کار به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه رازی نیز فعالیت‌ های پژوهشی داشتید؟

در خصوص موضوع سوال باید عرض شود که سابقه فعالیت‌ های پژوهشی بنده به قبل از استخدام در دانشگاه رازی به‌ عنوان عضو هیئت علمی برمی‌گردد. اولین فعالیت پژوهشی اینجانب در سال پایانی دوره کارشناسی؛ به‌ صورت مشترک با دکتر زنگنه‌ مدار که اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر هستند، در زمینه تولید و خواص چدن نشکن مس- قلع‌دار آستمپر شده بود که جزو موضوع‌ های به روز آن ایام بود، زیر نظر پرفسور گلعذار و پرفسور نجفی در دانشگاه صنعتی اصفهان و بخشی هم در ذوب آهن اصفهان انجام شد که این پژوهش حدود یک سال به طول انجامید.

پس  از اتمام دوره کارشناسی و در ایام اشتغال در ماشین‌سازی اراک مدتی بر روی اثر افزودن میکرو پودر سیلیکون بر بهبود خواص استحکامی قالب‌های ریخته‌گری تحقیق کردم.

بعد از قبولی در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران و اشتغال به کار پاره‌ وقت در بخش مهندسی متالورژی و مواد مرکز تحقیقات مهندسی جهادسازندگی که از سال ۷۵ به بعد با عنوان شرکت مهندسی موادکاران جاهد نوآور فعالیت خود را ادامه داده و بزرگ‌ترین شرکت تولید پره‌های توربین در داخل کشور است، ادامه دادم، ابتدا به مدت یک سال در زمینه کامپوزیت‌های زمینه فلزی و سپس مدت دو سال در زمینه عملیات حرارتی، ریزساختار و خواص مکانیکی  سوپر آلیاژهای مورد استفاده در ساخت پره‌ های متحرک توربین‌ های گازی نیروگاه‌های مولد برق مشغول به تحقیق پرداختم که ماحصل آن در قالب پایان‌ نامه کارشناسی ارشد و چند مقاله در کنفرانس‌ های ملی و بین‌ المللی داخل منتشر شد.

تولید پره‌ های توربین‌ های گازی یک طرح ملی بود که در مرکز تحقیقات مهندسی انجام شد و بنده به همراه چند دانشجوی دیگر از دانشگاه‌ های تهران، صنعتی شریف و علم و صنعت به عنوان کارشناس با مجری آن همکاری داشتیم. این طرح در نهایت منجر به دستیابی به دانش فنی تولید این پره‌ ها در کشور و کسب جایزه جشنواره خوارزمی شد.

 فعالیت‌ های تحقیقاتی شما در دانشگاه رازی از چه زمانی شروع شد و در چه زمینه‌ هایی بود؟

در همان آغاز به‌ کار خود در دانشگاه رازی پروژه نظری مشترکی با دکتر اعلمی آل آقا در زمینه متال اسپری آلومینیم بر روی فولادها را انجام شد. بعد از آن در سال ۷۴ در زمینه تولید چدن‌ های نشکن دوفازی شروع به تحقیق نمودم که طی آن برای اولین بار در کشور این نوع چدن‌ ها تولید گردید و حاصل این کار در قالب چند مقاله کنفرانسی و دو مقاله در مجلات بین‌ المللی و یک مقاله در مجله داخلی به چاپ رسید. با همکاری دکتر یوسفی و دکتر پاک‌نژاد و همچنین مهندس باغبانباشی و زنده یاد یاقوتی‌پور یک کار صنعتی در زمینه ماشین‌کاری و آج زنی قطعات ریختگی گیره‌های رومیزی صنعتی با شرکت گیره‌سازان غرب را آغاز کردیم و طی آن قلاویز و حدیده اتوماتیک برای تولید پیچ و مهره این گیره‌ها به‌ صورت انبوه ساخته شد و علاوه بر آن موفق به ابداع روش جدیدی با عنوان آج‌زنی مدور بر روی سطوح تخت با ماشین ابزار تراشکاری شدیم که نتایج آن در قالب یک مقاله کنفرانسی ارائه شد.  

همچنین یک شرکت تولیدی در زمینه تولید تجهیزات مرغداری راه‌اندازی نمودیم و موفق به طراحی و ساخت سیستم‌های گرمکن جدید شدیم که مورد استقبال مرغداری‌های استان قرار گرفت. بخشی از نتیجه این کار در قالب یک مقاله کنفرانسی ارائه شد.

فعالیت ما از سال ۸۲ به بعد بیشتر بر روی تولید نانو مواد و پوشش‌های نانو ساختار و پیشگیری از خوردگی به کمک این پوشش‌ها متمرکز شد. طی این فعالیت‌ها روش جدیدی برای ایجاد پوشش‌های آلومینایدنیکل در دماهای پایین معرفی گردید که نتایج آن در چند مقاله در مجلات بین‌المللی به چاپ رسید. همچنین در زمینه خوردگی فرسایشی نانوسیالات و کارایی حرارتی فلزات متخلخل (متال فوم‌ها) کارهایی انجام شد که نتایج آن‌ها در مقالات چاپ شده در مجلات بین‌المللی ارائه شده است.

یک کار تحقیقاتی در زمینه اثر اعمال پوشش نانو کامپوزیتی نیکل- کاربید سیلسیم بر رفتار خوردگی سایشی ردیوسرهایی ایستگاه تقلیل فشار گاز با حمایت شرکت گاز استان طی دو سال انجام شد که نتایج آن نشان داد اعمال این نوع پوشش می‌تواند عمر این ردیوسرها را تا بیش از دو برابر افزایش دهد. به همین دلیل شرکت گاز خواهان ادامه تحقیق برای دستیابی به دانش فنی تولید صنعتی ردیوسرهای دارای چنین پوششی بود، اما متاسفانه به‌ دلیل کسالت‌ هایی که برایم پیش آمد مجبور شدم مدتی از فضای کارهای تحقیقاتی دوری گزینم. اخیرا در حال تحقیق بر روی تولید چدن‌های نشکن دو فازی با قابلیت ماشین‌کاری بالا و تولید لوله‌های فولادی با استحکام بالا با فرایندهای تغییر شکل پلاستیک شدید هستم.

توضیحات تکمیلی در خصوص تولید چدن‌ های نشکن دو فازی با قابلیت ماشین‌ کاری بالا  و اینکه آیا با مسائل دانش‌ بنیان ارتباطی دارد؟

یکی از چالش‌ های اصلی استفاده از چدن نشکن آستمپر مشکل بودن ماشین‌ کاری آن است. ماشین‌ کاری مواد با نرخ تولید بالا، هزینه پایین، نرخ سایش ابزار کم و با دقت ابعادی بالا همواره یکی از دغدغه‌ های اغلب سرمایه‌گذاران و مدیران واحدهای صنعتی است. قابلیت ماشین‌کاری چدن نشکن آستمپر حدودا نصف فولاد AISI ۱۱۱۰ و انرژی مخصوص تراشکاری آن حدود پنج برابر فولاد ۴۲CrMo۴ است.

عمر ابزار طی ماشین‌کاری چدن ADI حدود یک دهم چدن نشکن فریتی است. به همین دلیل معمولا ماشین‌کاری چدن ADI به صورت دو مرحله‌ای، ماشین‌کاری خشن بعد از ریخته‌گری و پرداخت نهایی بعد از فرایند آستمپرینگ انجام می‌شود.

دو ﻣﺮﺣﻠﻪای بودن ﻓﺮآﻳﻨﺪ ﻣﺎﺷﻴﻦﻛﺎری ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﻳﺶ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﭼﺪن ﻧﺸﻜﻦ آﺳﺘﻤﭙﺮ شده. این مسئله سبب شده کاربرد چدن ADI برای ساخت اجزائی که الزاما باید بعد از عملیات حرارتی ماشین‌کاری ‌شوند، با محدودیت جدی روبرو باشد.

لذا عموم صنعت‌گران انجام ماشین‌ کاری یک مرحله‌ای را ترجیح می‌دهند. این محدودیت‌ ها موجب شد در دو دهه اخیر محققان و صاحبان صنایع به توسعه انواع جدیدی از چدن‌های نشکن مانند چدن‌ نشکن با زمینه دو فازی روی آورند.

به گونه‌ای که چندین پتنت بین‌المللی توسط محققان و صنایع خودروسازی دنیا در این زمینه به ثبت رسیده است. ما در تحقیقات قبلی خود که با همکاری مهندس رمضانی از دانشگاه تربیت معلم انجام شد متوجه شدیم که قابلیت ماشین‌کاری این چدن‌ها به‌ شدت متاثر از شرایط عملیات حرارتی اعمالی برای تولید این مواد است که نتایج در دو مقاله علمی و پژوهشی به چاپ رسیده است.

در تحقیقات اخیر که با همکاری مهندسی سبزعلیپور در جریان است به دنبال تعیین اثر شرایط مختلف عملیات حرارتی و یافتن شراط بهینه تولید چدن نشکن دو فازی هستیم که ضمن برخورداری از استحکام بالا و چقرمگی مناسب، از قابلیت ماشین‌کاری قابل قبولی هم برخوردار باشد به گونه‌ای که به توان بعد از عملیات حرارتی و صرفا با یک مرحله ماشین‌کاری به ابعاد نهایی قطعه تولیدی دست یافت.

اگر مسئله دانش‌بنیان را همان‌گونه که تعریف شده یک فعالیت جدید و بدیع خلاقانه در زمینه فناوری‌های متوسط به بالا برای کسب دانش فنی طراحی و تولید نمونه آزمایشگاهی با خواص و کارکرد متمایز از مواد معمولی موجود بدانیم، آنگاه می‌توان تولید چدن‌های نشکن دو فازی با قابلیت ماشین‌کاری بالا را یک فعالیت کاملا دانش‌‌بنیان به حساب آورد.

همان‌گونه که گفته شد فعالیت در این زمینه توسط به سال ۷۴ برمی‌گردد؛ یعنی این کار از یک پشتوانه تحقیقاتی بیش از ۲۵ سال برخوردار است و خوشبختانه دانش فنی آن به مرور زمان توسعه یافته است. لازم به ذکر است که در اکثر مقالاتی که توسط محققین دیگر کشورها طی دو دهه اخیر انتشار یافته، به مقالات محققین دانشگاه رازی در این زمینه استناد شده است.

خروجی موضوع برای مجموعه‌ های بیرونی و اجرایی چیست؟

همان‌گونه که مطلع هستید کشور ما از لحاظ صنعتی طی سالیان متمادی واردکننده فناوری و خطوط تولید بوده و کمتر از دانش فنی لازم برای ایجاد تغییر در روند تولید و جایگزین‌ کردن مواد اولیه برخوردار بوده است.

همین امر سبب شده همواره صنایع کشور تحت اهرم‌های فشار کشورهای صنعتی قرار داشته باشد که نتیجه آن را در شرایط تحریم‌های چند سال اخیر شاهد بوده‌ایم که در قالب‌های مختلفی مانند کاهش کیفیت خودروها و افزایش سرسام‌آور قیمت آن‌ها نمود یافته است. نتایج تحقیقات ما در زمینه تولید چدن نشکن دو فازی، اگر مورد توجه شرکت‌های خودروسازی قرار گیرد، می‌تواند در ساخت برخی قطعات مهم خودرو مانند: میل لنگ و سگدست و دنده‌های هیپوئیدی و انواع چرخدنده ما را بی‌نیاز از واردات کند.

اینکه محققان داخلی خود موجد دانش فنی یک قطعه و ماده مورد نیاز صنعت بوده و بر اساس آن قادر باشند هرگونه تغییری را بر روی محصول تولیدی در جهت متناسب‌سازی آن با نیاز بخش‌های مختلف صنعت انجام دهند یکی از مولفه‌های اصلی دانش‌بنیان‌بودن این چنین فعالیتی است.

کمبود امکانات تا چه اندازه در به سرانجام رساندن پژوهش‌ها تاثیرگذار است؟ این وضعیت در استان کرمانشاه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

یکی از مواردی که لازم است توسط مسئولان دانشگاه مورد توجه و عنایت قرار گیرد این است که هیچ محققی به همه امکانات مورد نیاز خود برای انجام یک تحقیق دسترسی ندارد و قادر نیست دستگاه‌ها، تجهیزات و مواد مورد نیاز را شخصا طراحی، تولید و یا تهیه کند.

از طرفی هم در استان ما، مراکز و کارگاه‌هایی که از دانش لازم برای ساخت چنین تجهیزاتی برخوردار باشند وجود ندارد و یا پژوهش‌گران ما با آن‌ها آشنایی ندارند. همین امر سبب می‌شود کارهای تحقیقاتی گاهی به مشکل برخورد کند و یا خیلی کند پیشرفت کند.

بارها شاهد بوده‌ ایم که حتی برای تراشکاری ساده یک قطعه چنین مشکلی وجود داشته است. برای حل چنین مشکلاتی ما پیشنهاد راه‌ اندازی یک مرکز مشاوره و خدمات فنی مهندسی را ارائه کردیم که خوشبختانه مورد پذیرش و استقبال معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی قرار گرفت و پیشنهاده و اساسنامه آن نیز تدوین و خدمت مسئولین دانشگاه ارائه شد.

متاسفانه در مرحله عمل با در اختیار قرار دادن فضای کارگاهی که برای این منظور نیاز است، موافقت نشده و همین سبب شده که کارها آن‌ طور که مورد نظر بود پیش نرود. علاوه‌بر آن لازمه شکل‌گیری این مرکز تصویب اساسنامه آن توسط هیئت امناء دانشگاه است که امیدواریم معاون پژوهش و فناوری اقدامات لازم برای در دستور کار هیئت امناء قرار گرفتن این اساسنامه به‌ عمل آورند.

برای رفع این خلاء چه پیشنهادی دارید؟

 این مرکز اگر به درستی شکل بگیرد و از آن حمایت شود نه‌ تنها می‌تواند پاسخگوی نیازهای همکاران محقق در زمینه ساخت و تهیه قطعات و تجهیزات مورد نیاز باشد، بلکه می‌تواند با تعمیر و رفع نواقص تجهیزات موجود و از کارافتاده، بسیاری از آن‌ها را مجددا به چرخه کار بازگرداند و همچنین به‌ عنوان یک واسطه بین کارگاه‌های صنعتی بیرون و محققان دانشگاه عمل کند که دیگر نیازی نخواهد بود که محقق ما از این کارگاه به آن کارگاه پی‌جو باشد که کدامیک قادر به برآورده‌کردن خواسته او باشد و یا شخصا درگیر مواردی باشد که گاها فرساینده بوده و خوشایند نیست.

نمونه عملی این کار هم اکنون انجام شده که می‌توان به اقدام قابل تقدیر همکاران دانشکده شیمی در راه اندازی کارگاه شیشه‌گری در آزمایشگاه مرکزی اشاره کرد که می‌توان این تجربه را به بخش خدمات مهندسی هم تسری داد.

علاوه بر این، لازم است به این نکته توجه شود که در برخی موارد صاحبان صنایع در صورتی حاضر به همکاری با محققان دانشگاه می‌شوند که آن‌ها یک دستاورد عینی را در معرض نمایش گذاشته باشند. لذا نمی‌توان انجام تحقیق را صرفا منوط به انجام قرارداد پژوهشی با بیرون از دانشگاه کرد.

به نظر بنده بهتر است معاون پژوهش و فناوری همانند ادوار قبل، مسیر را برای انجام تحقیقات داخلی فراهم کند و دستور دهد فرمت مناسبی برای پروپوزال‌های داخلی طراحی و در اختیار اعضا هیئت علمی قرار داده شود تا از محل پژوهانه‌های خود بتوانند ایده‌های خود را به سرانجام برسانند.

اگر کارگاه مناسبی به مرکز مشاوره و خدمات مهندسی در آزمایشگاه مرکزی هم اختصاص داده شود، می‌توان در آنجا نمونه خطوط پیلوت تولید و ساخت قطعات صنعتی را راه اندازی کرد و به معرض نمایش گذاشت تا صاحبان صنایع و شرکت‌ها و مدیران تصمیم‌گیر سازمان‌ها از نزدیک آن‌ها را مشاهده و در نتیجه با خیالی راحت از بابت توانایی پژوهش‌گران دانشگاه به بستن قراردادهای پژوهشی با دانشگاه اقدام کنند.

بر اساس گزارشی از ایرنا، دانشگاه رازی کرمانشاه در بهمن ماه سال ۵۱ با عنوان دانشکده علوم توسط شادروان دکتر عبدالعلی گویا شروع به فعالیت کرد.

این مرکز در سال ۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت، در شروع سال تحصیلی در سال ۵۱ دانشکده علوم با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی موجودیت خود را اعلام کرد.

هم‌اکنون نزدیک به ۱۳ هزار دانشجو و ۴۶۰ هیئت علمی با ۱۴ دانشکده در دانشگاه رازی کرمانشاه فعال هستند.


 

فولاد مبارکه دوره آموزشی خبرنگاری تخصصی صنعت برگزار می‌کند

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، بعدازظهرشنبه، (۹ مرداد)، نشست هم‌ اندیشی دوره‌ ای فولاد مبارکه با نمایندگان رسانه‌ های سراسری در استان اصفهان با حضور هادی نباتی‌ نژاد، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.

در این نشست نباتی‌ نژاد با تاکید بر اینکه رسانه‌ها بازوی روابط عمومی‌ها هستند، اظهار کرد: در تمام دوران کاری سعی کرده‌ام که در ابعاد مختلف حامی منطقی رسانه‌ها باشم و شرایطی برای تعامل و هم‌افزایی رسانه‌ها با مجموعه‌هایی که مدیریت روابط عمومی آن‌ها را برعهده داشته‌ام، برقرار کنم.

وی افزود: زیرساخت‌های لازم برای حمایت از رسانه‌ها فراهم شده است، اگرچه محدودیت‌های کرونا مانع از برگزاری منظم نشست‌های هم‌اندیشی شده اما باید این را هم مد تظر قرار داد که بیش از ۳۰۰ رسانه در همکاری با شرکت فولاد مبارکه هستند که گاهی انتظارات آن‌ها واقع‌بینانه نیست.

وی اضافه کرد: امروزه شرکت فولاد مبارکه در تمام نقاط کشور مجموعه‌های تولیدی دارد و یک هلدینگ کشوری است و نمی‌توان این شرکت را به منطقه خاصی محدود کرد و نباید فراموش کنیم که این شرکت یک دستاورد ملی است و نیاز است که از رسانه‌ها مختلف متناسب با رویکرد جدید که به زودی اعلام می‌شود، حمایت کند.

نباتی‌نژاد تصریح کرد: نگاه ملی به بزرگ‌ترین واحد صنعتی کشور باعث می‌شود که در سطح ملی دستاوردهای این شرکت اطلاع‌رسانی شوند که تبلیغات در این مسیر با هدف امیدآفرینی صورت می‌گیرد و هزینه‌های آن در مقام مقایسه با بنگاه‌های بزرگ اقتصادی چشم‌گیر نیست.

وی افزود: متاسفانه عده‌ای با هدف رسیدن به منافع شخصی و باج‌خواهی، لیستی از حمایت شرکت فولاد مبارکه از رسانه‌ها در فضای مجازی منتشر کردند که نیمی از آن کذب بود و نیم دیگر هزینه خدماتی بود که رسانه‌ها دریافت کرده بودند؛ این خدمات شامل آگهی‌هایی بوده که در طول ۱.۵ سال از طرف رسانه‌ها ارائه شده و ما به ازای آن مبالغی پرداخت شده که در برابر آن خدمات مبالغ قابل توجهی نیست و ما قطعاً این حاشیه‌سازی غیر واقعی را از مسیر قضایی پیگیری خواهیم کرد.

مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه گفت: با تمام موانعی نظیر کرونا و تحریم، شرکت فولاد مبارکه به ثبت رکوردهای متعدد خود در تولید ادامه داد و علاوه بر جهش تولید به سمت تولید اسلب‌های API که در استراتژیک‌ترین پروژه کشور کاربرد داشت، پیش رفت.

عدالت به معنی برخورد مساوی در حمایت از رسانه‌ها نیست
وی به مسئولیت‌های اجتماعی شرکت فولاد مبارکه به ویژه در ایام کرونا هم اشاره‌ای کرد و گفت: اگرچه الزامی برای ایفای مسئولیت اجتماعی نیست اما شرکت فولاد مبارکه با تامین ۱۸ هزار تن اکسیژن رایگان مراکز درمانگر بیماران کرونایی در نجات جان انسان‌ها کوشید و تاکنون بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان در حوزه مسئولیت اجتماعی هزینه کرده است.

نباتی‌نژاد گفت: درجه رسانه‌ها متناسب با ضریب نفوذ آن‌ها در جامعه تعریف می‌شود و نمی‌توان انتظار داشت که همه رسانه‌ها در یک سطح حمایت شوند، چراکه عدالت به معنای مساوات نیست؛ روابط عمومی فولاد مبارکه در راستای بهینه‌سازی تعامل با رسانه‌ها و استفاده از خدمات آن‌ها پس از مشورت با کارشناسان و متخصصان این حوزه، معیارهای سنجشی تعریف کرده که براساس آن از رسانه‌ها حمایت خواهد کرد که این مدل را در آینده‌ای نزدیک اعلام می‌کند.

وی اضافه کرد: علی‌رغم همه حاشیه‌سازی‌ها همواره بر این باور هستیم که رسانه و صنعت در کنار هم هستند و باید دوشادوش یکدیگر در تحقق شعار سال و امیدآفرینی در جامعه گام بردارند؛ بازتاب رکوردهای بزرگ‌ترین واحد صنعتی کشور توسط رسانه‌ها می‌تواند به تقویت سرمایه‌های اجتماعی بیانجامد.

مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه با تاکید بر این که فولاد مبارکه به هیچ عنوان زیر بار باج‌خواهی برخی رسانه‌ها نخواهد رفت، تصریح کرد: متاسفانه شاهد تفرقه و بی‌تفاوتی در فضاهای مختلف استان اصفهان به خصوص فضای رسانه شده‌ایم و مطمئن باشید این رویه همه فعالان این حوزه را متاثر خواهد کرد.

وی با تاکید بر افزایش ظرفیت جامعه خبری گفت: در آینده‌ای نزدیک، شرکت فولاد مبارکه با همکاری مرکز مطالعات رسانه‌ها، جهاد دانشگاهی اصفهان دوره آموزشی خبرنگاری تخصصی صنعت را برگزار خواهد کرد.

نباتی‌نژاد با بیان این‌که این دوره آموزشی در ۲ ماه و با حمایت کامل شرکت فولاد مبارکه برگزار می‌شود، گفت: این دوره آموزشی در راستای توانمندسازی خبرنگاران تخصصی صنعت برگزار می‌شود و هر رسانه با معرفی یک خبرنگار می‌تواند در ارتقای ظرفیت رسانه‌ای خود اقدام کند.

نباتی نژاد گفت: این پایگاه تخصصی صنعت، با تولید محتوا در حوزه فولاد، اقتصاد و صنعت، صنایع معدنی و جامعه و مسئولیت‌های اجتماعی درصدد است که بازتاب رخدادهای تخصصی در حوزه‌های مذکور باشد و مبالغی که در این لیست منتشر شده آمده به هیچ عنوان صحت ندارد. پایگاه خبری ایراسین عملاً در یک فرایند مناسبی کار می‌کند و می‌توانید ضمن بازدید از این پایگاه خبری میزان تولیدات این پایگاه را بررسی کنید، چراکه تولیدات این پایگاه در سطح ایمیدرو، وزارت صمت و دستگاه‌های مرتبط است و با تولید محتواهای تخصصی رویکرد رقابتی با سایر رسانه‌ها را ندارد.

اقدامی مذموم با هدف منافع شخصی

اما منصور گلناری، پیشکسوت رسانه و مدیر خانه مطبوعات استان اصفهان در این نشست با مذمت انتشار لیست حمایت شرکت فولاد مبارکه از رسانه‌ها گفت: این اقدام اتفاق خوبی نبود چراکه براساس منافع شخصی انجام گرفت.

وی افزود: اعتبار افرادی که در این لیست قرار داشتند تحت‌الشعاع قرار گرفت و مدام باید توضیح داد که اصل ماجرا اینگونه نبوده است؛ رسانه‌ها در قبال خدماتی که ارائه می‌دهند، هزینه‌ای را هم دریافت می‌کنند و این در تمام دنیا مرسوم است؛ از سوی دیگر ۲۰ درصد این هزینه‌ها عاید مدیران رسانه‌های سراسری می‌شود که درآمد خالص آن ناچیز است.

گلناری گفت: متاسفانه شاهد خودزنی اهالی رسانه هستیم و نمی‌توانیم با هم گفت‌وگو کنیم؛ ما حتی مهارت شنیدن را هم کمتر به کار می‌بندیم و با تهمت و غیبت اهداف خود را دنبال می‌کنیم، این در حالی است که اگر ما مهارت‌هایی نظیر گفت‌وگو، خوب شنیدن و اجتناب از رفتارهای ناشایست را به خوبی یاد می‌گرفتیم قطعاً به وحدت می‌رسیدیم.

وی با اشاره به این‌که مفهوم نقد با مچ‌گیری متفاوت است، افزود: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها امتزاج و دخالت‌ بخش‌های مالی آن‌ها با بخش‌های مرتبط با تحریریه‌های آن‌هاست، اگر این قسمت‌ها از هم تفکیک شوند، تحریریه بدون نگرانی از مسائل مالی به رسالت خود عمل می‌کند. با رویکرد نقد سازنده می‌توانیم به وظیفه خود در مقام روزنامه‌نگار عمل کنیم چراکه همه در کشتی‌نشستگانیم که هر اقدامی از سر خودخواهی همه را نابود می کند.

بازتاب اخبار منفی می‌تواند موجب نفاق شود

شهزاد بهادری، مدیرمسئول روزنامه راه مردم هم با اشاره به این‌که برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی سرآغاز تعامل سازنده رسانه‌ها با شرکت فولاد مبارکه است، گفت: رسانه‌ها یکی از عوامل مهم در توسعه‌های منطقه‌ای و فراملی هستند؛ اگرچه بسترهای رسانه متنوع شده اما به فراخور احوال می‌توانند در خدمت صنعت قرار بگیرند و بازتاب اخبار منفی می‌تواند موجب نفاق شود و کدورت‌ها در نهایت به نفع هیچکس نیست.

تعامل سازنده باعث آشنایی بیشتر مردم با فولاد مبارکه می‌شود

محمدعلی شاه‌علی، پیشکسوت رسانه و سرپرست روزنامه کیهان در اصفهان با اشاره به این‌که تهدید تحریم در شرکت فولاد مبارکه به فرصت تبدیل شده است، گفت: از بدو تاسیس این شرکت تاکنون همواره شاهد حمایت‌های مدیران این واحد صنعتی از رسانه‌ها بوده‌ایم و هر رسانه متناسب با ظرفیت‌ها می‌تواند در مسیر اطلاع‌رسانی دستاوردهای این شرکت قرار بگیرد.

وی که تعامل بیشتر این شرکت با رسانه‌ها را درخواست کرد، ادامه داد: امیدواریم به دور از سیاست‌زدگی دستاوردهای این شرکت به جامعه منتقل شوند چراکه امروز شاهد این هستیم که تعامل سازنده شرکت فولاد مبارکه منجر به این شده که مردم بیش از پیش با بزرگ‌ترین واحد صنعتی کشور آشنا شوند و این اتفاق را حتی در صنایع مشابه نمی‌توان یافت.

روابط عمومی درباره نحوه حمایت از رسانه‌ها مختار است

حبیب صادقی، سرپرست روزنامه راوی ملت اظهار کرد: فعالیت‌های شرکت فولاد مبارکه به پشتوانه روابط عمومی و در تعامل سازنده با رسانه‌ها به جامعه مخابره می‌شود چراکه روابط عمومی بال اصلی هر سازمان است.

وی افزود: تعامل شرکت فولاد مبارکه با رسانه‌ها می‌تواند در مسیر هم‌افزایی قرار بگیرد که لازمه آن رعایت مساوات و برابری است، اگرچه روابط عمومی این شرکت اختیار تصمیم.گیری درباره نحوه حمایت از رسانه‌ها را دارد اما امیدورایم جانب انصاف و عدالت رعایت شود. جوابیه شرکت فولاد مبارکه درخصوص لیست منتشرشده حمایت این شرکت از رسانه‌ها را منتشر خواهیم کرد تا به روشن‌گری جامعه منتج شود.

سعید عرفان‌منش، پیشکسوت رسانه و سرپرست خبرگزاری جوان‌آنلاین، گفت: افشای لیست تعامل با رسانه‌ها در فضای مجازی بدون اجازه اصحاب رسانه اقدامی غیراخلاقی، غیر شرعی و غیر قابل بخشش است و امیدواریم افرادی که با سودجویی درصدد وارد کردن هجمه به شرکت فولاد مبارکه و رسانه‌ها هستند در دنیا و آخرت بتوانند پاسخگو باشند.

فولاد مبارکه با انصاف و عدالت از رسانه‌ها حمایت کند

مجیدی‌نژاد پیشکسوت رسانه و سرپرست روزنامه دنیای اقتصاد در استان اصفهان گفت: این‌که با افشاگری بر مبنای دروغ بخواهیم با اعتبار و آبروی افراد بازی کنیم، پذیرفتنی نیست و حمایتی که شرکت فولاد مبارکه از رسانه‌ها به عمل می‌آورد ناچیز است؛ امیدواریم شرکت فولاد مبارکه باز هم با انصاف و عدالت از رسانه‌ها حمایت کند.

مجید مرادیان، سرپرست روزنامه خراسان در استان اصفهان گفت: دو قشر طلبه و روزنامه نگار همواره بدون چشم داشت خدمت رسانی می کنند و امیدواریم رسانه‌های اصفهان همچون صنایع که می‌درخشند، در کشور پیشرو باشند و بتوانند در تصمیم‌گیری‌های کلان در حوزه صنعت و معدن نقش‌آفرینی کنند.


ضرر ۱۳۵ میلیاردی قطعی برق به فولاد اکسین

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، بهرنگ اهدایی در خصوص متوقف شدن خط تولید شرکت فولاد اکسین خوزستان به دلیل قطعی برق، اظهار داشت: با توجه به شرایط اضطراری به وجود آمده برای انرژی و برق در کشور و به خصوص در خوزستان، تصمیماتی اتخاذ شد مبنی بر اینکه تولید کارخانه‌ های فولادی و سیمانی متوقف شود و انرژی مورد مصرف در این صنعت‌ ها در بین مناطق مسکونی تقسیم شود.

وی با اشاره به اینکه توقف تولید در کارخانه، تاکنون باعث ضرر ۱۳۵ میلیارد تومانی شده است، افزود: آخرین روز تولید در شرکت به ۱۵ تیر ماه باز می‌گردد و این توقف تولید موجب شد که حدود ۴۰ هزار تن از برنامه تولید عقب بمانیم.

مدیر تولید شرکت فولاد اکسین خوزستان تصریح کرد: پس از این مساله، شرکت وارد عمل شد و تعمیرات سالانه‌ ای که هر ساله در مهر ماه یا آبان ماه به مدت دو هفته انجام می‌ شد را جایگزین زمان توقف خط تولید کرد.

اهدایی عنوان کرد: بخش‌ هایی از این تعمیرات که بر عهده شرکت بوده، انجام شده است و در زمینه کار در دیگر بخش‌ ها مانند نسوزکاری کوره‌ ها که مربوط به پیمانکار است سریعا قرارداد منعقد شد.

وی در خصوص بازگشت به تولید شرکت، تصریح کرد: به امید خدا به محض اینکه اجازه تولید به ما ابلاغ شود با تمام توان به تولید خود ادامه خواهیم داد و تناژ از دست رفته خود را طی چند ماه جبران می‌کنیم.

مدیر تولید شرکت فولاد اکسین خوزستان با بیان اینکه تنش‌ های آبی در استان خوزستان تاکنون تاثیری بر تولیدات فولاد اکسین نداشته است، افزود: برای عملیات نورد حجم زیادی از آب نیاز نیست. آب مورد استفاده در خط تولید مرتبا در حال گردش است و تصفیه می‌شود.

بر اساس گزارشی از ایسنا، اهدایی در پایان در خصوص ژنراتورها و موتورهای تامین برق بیان کرد: عملیات نورد میزان برق زیادی را نیاز دارد. کارخانه به موتورهای برق و دیزل ژنراتور مجهز است اما این‌ها برای استفاده‌های اضطراری در کارخانه طراحی شده‌اند و جوابگوی برق مصرفی مورد نیاز برای تولید نیستند.


 

گام آخر برای تحقق طرح ۲۵ ساله تولید آلومینا در سراب

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، عملیاتی شدن طرح بر زمین مانده تولید آلومینا از نفلین سینیت در شهرستان سراب، ضمن زدودن ذهنیت منفی ۲۵ ساله مربوط به آن، پس از تکمیل فازهای مختلف، سبب جلوگیری از خروج سالیانه یک میلیارد دلار ارز برای تامین آلومینای مورد نیاز کشور می شود.

نکته مهم در ارتباط با آغاز عملیات اجرایی طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب که قرارداد آن هفته گذشته با حضور وزیر صمت، مدیرعامل ایمیدرو، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و رییس کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی امضا شد، این است که همه زیرساخت های مورد نیاز برای فعال کردن این طرح ملی فراهم بوده و تاکنون افزون بر ۳۰ میلیارد تومان ، با لحاظ دلار یک هزار و ۲۰۰ تومانی تا سه هزار و ۵۰۰ تومانی، برای بسترسازی آن هزینه شده است.

در واقع اجرایی شدن طرح تولید آلومینا از معدن نفلین سینیت در شهرستان سراب از جمله مطالبات جدی آذربایجان شرقی است که سال ها به دلایلی به مرحله استخراج و راه اندازی کارخانه منجر نشده بود و حال با امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی آن با ظرفیت افزایش به ۲۰۰ هزار تن در سال، آخرین گام برای اجرایی شدن این طرح بر زمین مانده حوزه معدن کشور برداشته شده است.

طرح «نفیلین سینیت» سراب و کاهش وابستگی ایران به واردات آلومینا

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا از ماده معدنی نفلین سینیت میان ایمیدرو و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، امضاء این قرارداد را کاری ماندگار برای صنعت آلومینیوم کشور و خطه ارزشمند آذربایجان‌شرقی دانست.

علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز روز خجسته و ماندگاری برای مردم استان آذربایجان‌شرقی و مردم زحمتکش خطه سراب است.

وی تشریح کرد: امضای این قرارداد و احداث این واحد بر اساس مطالعات و تحقیقات گذشته و کار کارشناسی بوده است که تغییر نرخ ارز نیز در این قرارداد با تصویب هیات دولت لحاظ شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح به سرعت با لحاظ شدن قیمت نرخ ارز آغاز می‌شود، گفت: البته اقدامات خوبی در خصوص اجرای این طرح پیشتر انجام شده است که امضای این قرارداد تکمیل عملیات اجرایی را تسریع می‌بخشد.

استفاده از تمام ظرفیت‌ ها برای تکمیل سریع پروژه نفلین سینیت سراب

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) نیز اعلام کرد که با استفاده از تمام ظرفیت‌ ها پروژه ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینیوم از ماده معدنی نفلین سینیت سراب را زودتر از موعد مقرر تکمیل و تحویل خواهیم داد.

سیدحسین هوش‌ السادات، افزود: این پروژه طبق قرارداد ۴۸ ماهه باید تکمیل و تحویل داده شود و با تمام تلاش خود سعی می‌کنیم که در زمان پروژه صرفه‌ جویی لازم انجام شود تا از این پروژه نیز سربلند بیرون آییم.

وی از اعتمادی که به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در اجرای این پروژه شده است، تقدیر و تشکر کرد و گفت: این پروژه نیز مانند دیگر پروژه‌ های قرارگاه در جهت خودکفایی، قطع وابستگی و تامین نیاز داخل است که امیدواریم در اسرع وقت تکمیل گردد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) با بیان اینکه در این پروژه از تکنولوژی روز دنیا استفاده می‌کنیم، اضافه کرد: تجهیزات اصلی پروژه شناسایی شده است و با تمام توان از ظرفیت‌ های بومی منطقه حداکثر استفاده را در اجرای پروژه خواهیم کرد.

هوش‌ السادات همچنین تصریح کرد: ظرفیت فاز اول این واحد ۷۰ هزار تن پودر آلومینا از نفلین سینیت است که قابلیت ارتقاء تا ۲۰۰ هزار تن در سال را نیز دارا می‌باشد.

افزایش تولید آلومینا، کاهش ارزبری برای صنعت آلومینیوم به دنبال دارد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز تأکید کرد: افزایش تولید آلومینا در کشور، کاهش ارزبری برای صنعت آلومینیوم به دنبال خواهد داشت.

وجیه‌ الله جعفری گفت: در حال حاضر کشورمان سالانه به ۱.۵ میلیون تن پودر آلومینا نیاز دارد که بخش عمده‌ ای از آن از طریق واردات تامین می‌شود.

وی ادامه داد: طبق قرارداد با قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) در فاز نخست پروژه سالانه۷۰ هزار تن پودر آلومینا از ماده معدنی نفلین سینیت در شهرستان سراب تولید می‌شود که تاثیر قابل ملاحظه‌ ای در خروج ارز از کشور می‌گذارد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو یادآوری کرد: تولید فعلی آلومینا در کشور سالانه به ۲۵۰ هزار تن می‌ رسد، از این رو ضروری است که زمینه افزایش تولید این ماده فراهم شود.

جعفری ادامه داد: پیش‌ بینی شده در صورت امکان، تولید آلومینا از نفلین در فازهای توسعه به ۲۰۰ هزار تن در سال افزایش یابد.

وی، ارزش فاز نخست پروژه را ۱۳۷ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: طرح در مدت چهار سال اجرا و ساخته خواهد شد.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، تولید آلومینا از نفلین علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، با احتساب محصولات جانبی ارزش افزوده بالایی را ایجاد می‌کند.

اشتغال زایی ۸۰۰ نفری طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت در سراب

در همین حال معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز از امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا از ماده معدنی نفلین‌ سینیت میان ایمیدرو و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ع) در سراب به عنوان یک خبر خوش برای مردم استان یاد کرد و گفت: پروژه تولید آلومینا از نفلین‌ سینیت، یکی از پروژه‌ های مهم استان است که در سال‌ های اخیر از سوی مسئولان استان به صورت جدی پیگیری شده و در سایه این پیگیری‌ ها، قرارداد احداث واحد تولید آلومینا امضا شد.

علی جهانگیری خاطرنشان کرد: طبق این قرارداد، در فاز نخست پروژه، سالانه ۷۰ هزار تن پودر آلومینا در شهرستان سراب تولید می‌شود که تاثیر قابل ملاحظه‌ ای در خروج ارز از کشور می‌گذارد.

وی، ارزش فاز نخست این پروژه که در سطح ۵۰۰ هکتار اجرا می‌شود، ۱۳۷ میلیون یورو بوده و در مدت چهار سال احداث خواهد شد؛ همچنین با بهره‌ برداری از فاز نخست، برای ۸۰۰ نفر به‌ طور مستقیم و ۳۵۰۰ نفر به‌طور غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد شد.

وی همچنین از تلاش‌ ها و پیگیری‌ های نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی در پیشرفت روند اجرای پروژه نفلین‌ سینیت قدردانی کرد.

احیای «طرح تولید آلومینیا از نفلین‌ سینیت» در شهرستان سراب از جمله نخستین اولویت‌ های کاری استاندار آذربایجان شرقی از زمان انتصاب وی بود که پس از پیگیری‌ های متعدد، موافقت‌ نامه آغاز عملیات اجرایی آن در آذر ماه سال ۱۳۹۸ امضا شد.

به دنبال این موافقت‌ نامه، پیگیری برای اجرای مفاد آن آغاز و سرانجام منجر به امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا بین ایمیدرو و قرارگاه خاتم‌ الانبیاء(ص) شد.


 

کاهش تولید زغال‌ سنگ اندونزی با توسعه انرژی‌ های تجدیدپذیر

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، به نقل از وب سایت argus اندونزی در نظر دارد در راستای توافق پاریس برای کاهش انتشار دی اکسید کربن و براساس برنامه بلندمدت کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی (UNFCCC) میزان تولید زغال‌ سنگ خود را تا سال ۲۰۵۰ میلادی کاهش دهد. به طوری که تولید را از ۶۱۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ میلادی با افت ۴۷ درصدی به ۳۲۲ میلیون تن در سال ۲۰۵۰ کاهش خواهد یافت.

در تازه‌ ترین گزارش کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی عنوان شده است که میزان تولید زغال‌ سنگ اندونزی همچنان بالا خواهد ماند و کاهش تولید در این کشور روند کندتری خواهد داشت. پیش‌ بینی می‌شود تولید زغال‌ سنگ اندونزی با ۱۳٫۹ درصد افت نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی به ۵۲۵ میلیون تن در سال ۲۰۵۰ میلادی برسد. این در حالی است که میزان تولید این ماده معدنی در اندونزی از ۲۷۵ میلیون تن در سال ۲۰۰۸ میلادی با رشد سالانه ۸ درصدی به ۶۱۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ میلادی افزایش یافت.

برنامه دولت اندونزی برای تولید زغال‌ سنگ در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶۲۵ میلیون تن است که از ابتدای سال تا پایان ژوئن با تولید ۲۹۲ میلیون و ۳۰۰هزار تن توانسته است ۴۷ درصد از برنامه را محقق سازد.

افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

زغال‌ سنگ ۵۹ درصد از تولید برق اندونزی را برعهده دارد و بر اساس توافق پاریس در راستای کاهش انتشار دی‌ اکسیدکربن، میزان استفاده ازآن برای تولید ترکیبی انرژی در این کشور تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۳۸ درصد کاهش خواهد یافت. این در حالی است که میزان استفاده از انرژی‌ های تجدیدپذیر از ۱۶ درصد به ۴۳ درصد افزایش خواهد یافت. همچنین پیش‌ بینی می‌شود ۲۹۰ میلیون تن از ۳۲۲ میلیون تن زغال‌ سنگ تولید شده در سال ۲۰۵۰ میلادی صرف بازار داخلی این کشور خواهد شد چرا که بسیاری از کشورهایی که در حال حاضر از واردات زغال‌ سنگ اندونزی برای تولید برق استفاده می‌ کنند منابع تجدیدپذیر دیگری را جایگزین خواهند کرد. در صورت الگوبرداری اندونزی از سایر کشورها برای حذف زغال‌ سنگ از چرخه تولید انرژی، این کاهش چشمگیرتر خواهد بود.


افزایش ۱۸ درصدی صدور پروانه اکتشاف معدن در هرمزگان

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، ابراهیم سعدینی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۱۳ فقره پروانه اکتشاف معدن در هرمزگان صادر شده است.

همچنین در این مدت نیز ۹ فقره گواهی کشف معدن با مساحت هشت کیلومتر مربع و ذخیره بیش از ۵۷ میلیون تن صادر شده است.

وی در ادامه گفت: ایجاد و راه‌اندازی واحد‌های فرآوری، توسعه و تکمیل چرخه و زنجیره‌های بعدی معادن و صنایع پایین‌دستی، زمینه ایجاد اشتغال پایدار را تحقق می‌بخشد.

بر اساس گزارشی از صدا و سیما، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنمت هرمزگان در پایان بیان کرد: تا پایان تیرماه سال جاری ۳۶ فقره مجوز برداشت شن، ماسه و خاک رس در استان صادر شده است.


 

رشد ۳۸٫۵ درصدی پروانه اکتشاف در سه ماهه نخست ۱۴۰۰ در یزد

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، محمدرضا علمدار یزدی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه، در بخش معدن در سطح استان یزد ۱۸ پروانه اکتشاف معدنی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد صادر شد.

وی در ادامه عنوان کرد: در این مدت همچنین ۱۱ فقره گواهی کشف و ۱۰ فقره پروانه بهره‌برداری معدنی در استان صادر شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد تصریح کرد: در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در زمینه پروانه اکتشاف با رشد ۳۸٫۵ درصدی و در زمینه گواهی کشف با رشد ۱۷۵ درصدی مواجه بوده ایم.

علمدار یزدی در پایان عنوان کرد: آمار صدور پروانه‌های بهره‌برداری معدنی استان در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دارای رشد ۲۵ درصدی شده است.

 



 

توجه به نظارت و حمایت در آزادسازی پهنه‌ های معدنی

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات کشور، محمدباقر دری اظهار داشت: برای پهنه، تعریف درستی ارائه نشده، اینکه پهنه‌ ها با محدوده‌ های اکتشافی چه تفاوتی دارد و از نظر وسعت باید مشخص شود و چه تعاریفی شامل پهنه می‌ شود و تناسبی بین وسعت پهنه و تعداد آنومالی‌ های که در اختیار سرمایه‌ گذاری قرار می‌گیرد، وجود ندارد.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی با تاکید بر اینکه در آزادسازی پهنه‌ ها باید به دو موضوع نظارت و حمایت توجه اساسی شود، گفت: نظارت یعنی کار مطالعه اکتشافی پهنه بر اساس شرح خدماتی که برای هر کدام از زون‌ های ساختاری-رسوبی تعریف شده با نظارت حوزه معاونت معدنی به درستی اجرا شود.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت حمایت از پهنه‌ ها، خاطرنشان‌ کرد: در پایان مطالعه هر پهنه پنج محدوده در مجموع به وسعت ۲۵۰ کیلومتر مربع در اختیار سرمایه‌گذار یا مطالعه‌کننده قرار می‌گیرد، اما امکان اخذ پروانه اکتشاف با وجود موانعی از قبیل محیط‌ زیست، منابع‌ طبیعی و غیره مشکل است.

دری اضافه کرد: بر همین اساس بهتر است واگذاری محدوده‌ های معرفی شده پهنه تا زمان اخذ پنج پروانه اکتشاف محفوظ بماند.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی، با بیان اینکه تعریف درستی از پهنه‌ ها ارائه نمی‌شود، تصریح‌ کرد: این موضوع نیاز به بررسی دارد و یکی از ایراداتی که به پهنه‌ ها وارد می‌شود آن است که همه پهنه‌ ها با وسعت‌ های مختلف به یک شکل نگاه می‌شود و برای تمامی پهنه‌ ها با ابعاد مختلف، تعداد آنومالی‌ های یکسانی را تعریف می‌کنند.

وی با بیان اینکه مشخص کردن پهنه‌ ها با چالش‌ های زیادی مواجه است، گفت: وسعت پهنه‌ ها و هزینه‌ کرد با تعداد آنومالی‌ ها هماهنگی ندارد و پهنه‌ های وسیع‌ تر باید امتیاز بیشتری داشته باشد، یعنی تعداد و وسعت آنومالی که در اختیار سرمایه‌ گذار قرار می‌ گیرد، باید بیشتر شود.

دری تاکید کرد: مطالعه پهنه‌ ها باید تکمیل ادامه کارهای قبلی باشد و از دوباره‌ کاری خودداری شود.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی افزود: برای مثال اگر سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور در سطحی از کشور مطالعه پهنه‌ای را در دستور کار قرار داده، باید این مطالعه تکمیل کارهای قبلی باشد، مقیاس کار را افزایش دهد و اطلاعات پایه را تکمیل کند تا مطالعه جدیدی برای کشور باشد.

وی با بیان اینکه در کشور اطلاعات تحت‌ الارضی ضعیف است و ما نیاز به مطالعات ژئوفیزیک هوایی داریم، بیان کرد: پهنه‌ هایی که از طریق ژئوفیزیک هوایی مورد مطالعات قرار می‌گیرند مانند پهنه‌ های معمولی بررسی می‌شوند، اگرچه از زمان حضور اسدالله کشاورز در معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت دیدگاه مثبتی نسبت به پهنه‌ ها ایجاد شده است.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی در پایان خاطرنشان‌ کرد: پهنه‌ هایی که از طریق ژئوفیزیک هوایی مورد مطالعه قرار می‌گیرند باید به گونه‌ ای باشند که تناسبی بین هزینه‌ ای که انجام می‌ دهند و بهره‌ ای که عاید سرمایه‌ گذاری می‌ شود وجود داشته باشد؛ به عبارتی، ارتباط بین وسعتی که در اختیار مطالعه‌ کننده و تعداد آنومالی‌ هایی که در اختیار سرمایه‌ گذار قرار می‌ گیرد، ایجاد شود.


 

هدف اینوماین ۳، رفع نیازهای فناورانه با فناوری بومی است

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، وجیه‌ الله جعفری در نشست پایش اقدامات و برنامه‌ های جشنواره ایده‌ های ارزش‌ آفرین معدن و صنایع معدنی (اینوماین سه) اظهار داشت: اینوماین سه فرصتی برای ارائه نیازهای شرکت‌ ها و رفع آن توسط ایده‌ پردازان است و تحقق اهداف این جشنواره، در نهایت منجر به افزایش راندمان شرکت‌ های این حوزه در بخش تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه ایمیدرو در برگزاری جشنواره اینوماین سه، بسترساز و نقش حمایتی خود را ایفا خواهد کرد، گفت: اگر ایده‌ های مراکز علمی، دانش بنیان‌ ها و نخبگان متمرکز بر رفع چالش‌ های فناورانه شرکت‌ های معدن و صنایع معدنی باشد، دستاورد بزرگی برای این حوزه محقق می‌ شود.

دبیر سومین دوره جشنواره ایده‌ های ارزش‌ آفرین معدن و صنایع معدنی/ ارسال ۱۳۰ ایده به جشنواره

در ادامه دبیر سومین دوره جشنواره ایده‌ های ارزش‌ آفرین معدن و صنایع معدنی بیان کرد: در دوره‌ های پیشین رویداد اینوماین علاوه بر بخش مسابقه ایده، نمایشگاهی با حضور شرکت دانش بنیان فعال در معدن و صنایع معدنی برگزار شد.

وی ادامه داد: یکی از رویدادهای جدید جشنواره، ارائه نیازهای فناورانه بود که به وسیله شرکت‌های بزرگ معدنی صورت گرفت. به طوری که نیازهای خود را به شرکت‌های دانش بنیان و خلاق و ایده‌پردازان ارائه کردند.

اصغری با بیان اینکه این بخش در سال جاری به صورت گسترده‌تری برگزار خواهد شد، اظهار کرد: این رویداد با حفظ ساختار دوره‌های قبلی، تلاش می‌کند ضمن ارتقای درون ساختاری، تعداد بیشتری از نیازهای صنعتی را از طریق فناوری پوشش دهد.

دبیر سومین دوره جشنواره ایده‌های ارزش‌افرین معدن و صنایع معدنی با بیان اینکه ۱۳۰ ایده به جشنواره ارائه شده است که در حال بررسی ایده‌ها هستیم، گفت: در این دوره شاهد تحول در معیارهای ارزیابی ایده‌ها و سنجش آمادگی فناورانه هستیم، به طوری که ارزیابی به صورت هوشمند و اتوماتیک، متناسب با احتیاج‌هایی که هر کدام از صنایع دارند، صورت می‌گیرد.

وی توضیح داد: این ایده‌های فناورانه، متناسب با سطح آمادگی فناورانه و کمکی که می‌توانند به تکمیل زنجیره نوآوری و فناوری داشته باشند، به هر یک از بخش‌های اکوسیستم نوآوری از جمله پارک‌های فناوری، مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسوارنه متصل می‌شوند.

دبیر سومین دوره جشنواره ایده‌های ارزش‌افرین معدن و صنایع معدنی گفت: در این جشنواره از تمام چالش‌های معرفی شده از سوی معدنی‌ها، بانک اطلاعاتی ایجاد خواهد شد که در اختیار ایده‌پردازان قرار خواهد گرفت.

اصغری افزود: در اینوماین سه رویداد هکاتون معدن نیازها ها و مسائل حوزه معدن را با رقابت میان شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و استارت‌آپ‌ها برطرف می‌کند.

دبیر سومین دوره جشنواره ایده‌های ارزش‌افرین معدن و صنایع معدنی در پایان با بیان اینکه هکاتون یکی رویداد متعارف در جهان است که از تلفیق دو واژه هک و ماراتون تشکیل شده است، عنوان کرد: در بخش مهمی از رویداد اینوماین سه، شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور مساله‌های مطرح شده را با پاسخ گفتن به سوالات مطرح شده حل خواهند کرد.

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو​/ جشنواره؛ فرصتی برای پیوند بین دانش‌ بنیان‌ها و معدنی‌ها در حوزه فناوری

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو در سخنانی اعلام کرد: جشنواره اینوماین در راستای حمایت از فناوران صاحب ایده‌های نوآورانه و اهمیت توجه به هم‌نشینی ایده‌پردازان و پیوند بین دانش‌ بنیان‌ها و حوزه معدن و صنایع معدنی برگزار می‌شود.

ملاطاهری در پایان تصریح کرد: به‌رغم شرایط ویژه کشور بر اثر شیوع بیماری کرونا و محدودیت‌های آن، سال جاری شاهد رشد ایده‌های ارسال شده به جشنواره هستیم.

مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران / ایده‌های برتر جشنواره؛ ورودی‌های جدید مرکز نوآوری

مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران نیز گفت: ایده‌های برتر جشنواره اینوماین ۳، ورودی‌های به مرکز فناوری معادن و صنایع معدنی هستند و زیر چتر حمایتی مرکز قرار خواهند گرفت.

منصوری در پایان افزود: در حال حاضر استارت‌آپ‌ها در این مرکز مستقر شدند. این استارت‌آپ‌ها از ۲۴۱ طرح ارائه شده به جشنواره اینوماین ۱ و ۲ انتخاب شده‌اند.

سومین جشنواره ایده‌های ارزش آفرین(اینوماین ۳) شهریورماه سال جاری با حضور فعالان حوزه فناوری و شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی در تهران برگزار می‌ شود.


 

زنجیره فراساحلی ۲۷ فاز پارس جنوبی به بهره‌ برداری رسمی رسید

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، زنجیره دریایی پارس جنوبی با دستیابی به تولید گاز از ۳۷ سکوی فازهای ۲۷ گانه پارس جنوبی، امروز (یکشنبه، دهم مردادماه) با فرمان رئیس‌جمهوری و به‌ صورت ویدیو کنفرانس در استان بوشهر، شهرستان عسلویه به بهره‌ برداری رسمی رسید.

برای توسعه و تولید از میدان گازی پارس جنوبی ۳۷ سکو طراحی، نصب و راه‌اندازی شده است و برای اتصال این سکوها به پالایشگاه‌های خشکی نیز ۳۲۰۰ کیلومتر خط لوله زیردریایی ۳۲ اینچ نصب شده است.

در مجموع، ۲۷ فاز توسعه‌ای استاندارد پارس جنوبی از ۲۹ فاز با حفاری ۳۳۶ حلقه چاه تولیدی در موقعیت ۳۷ سکوی گازی این میدان انجام شده است.

طی هشت سال گذشته، شرکت نفت و گاز پارس به‌عنوان کارفرمای توسعه بزرگترین میدان گازی جهان در بخش ایرانی، به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران موفق شده است ۱۷ فاز متعارف پارس جنوبی را تکمیل کند و به بهره‌برداری برساند.

با بهره‌برداری از طرح‌های توسعه فاز ۱۲، فازهای ۱۵ و ۱۶، فازهای ۱۷ و ۱۸، فاز ۱۹، فازهای ۲۰ و ۲۱ طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ و همچنین با راه‌اندازی فاز ۱۳ و فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ در سال ۱۳۹۷ و نصب و راه‌اندازی سکوهای فاز ۱۴، ضمن پیشی گرفتن از قطر، ظرفیت برداشت گاز غنی  نسبت به سال ۱۳۹۲، ۲.۵ برابر شده است.

بهره‌برداری رسمی از زنجیره دریایی پارس جنوبی درحالی رقم خورده که آخرین سکوی تولیدی این میدان متعلق به طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین طرح دارای مجتمع پالایشگاهی، اسفندماه سال ۹۸ به بهرداری رسید و با تکمیل زنجیره‌های دریایی طرح‌های توسعه‌ای این میدان مشترک، دستیابی به تولید گاز از بخش دریایی ۲۷ فاز پارس جنوبی محقق شد.

طی هشت سال گذشته حدود ۲۵ میلیارد دلار در توسعه طرح‌ های باقیمانده پارس جنوبی سرمایه‌ گذاری شده که از این رقم، بیش از ۱۰ میلیارد دلار مربوط به تأسیسات فراساحل بوده است.

میدان مشترک پارس جنوبی با مساحتی به وسعت ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در خلیج فارس و در مرز آبی ایران و قطر قرار گرفته و سهم ذخایر هیدروکربونی ایران در مساحتی به وسعت ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع از این میدان گازی، حدود ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز و ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی تخمین زده شده است.

این درحالی است که از ابتدای توسعه این میدان تاکنون آمار تولید تجمعی گاز به بیش از ۱.۸ تریلیون مترمکعب رسیده و ۲.۲ میلیارد بشکه میعانات گازی نیز از میدان پارس جنوبی برداشت شده است.


 

توسعه بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی با سرمایه‌ گذاری ۲.۵ میلیارد دلاری

به گزارش وب سایت عصو مواد و به نقل از شانا، محمدمهدی توسلی‌ پور امروز (یکشنبه، دهم مردادماه) در آیین بهره‌ برداری رسمی از چهار سکوی فاز ۱۴ و دو زنجیره دریایی این فاز به‌صورت ویدیو کنفرانس با دستور رئیس‌جمهوری از روی یکی از سکوهای این فاز اظهار کرد: اکنون بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی که با ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلون دلار سرمایه ازسوی پیمانکاران ایرانی طراحی، مهندسی و اجرا شده، هم‌اکنون عملیاتی شده که مهمترین هدف اجرای این طرح را محقق کرده و برداشت تجمعی از بلوک فاز ۱۴ پارس جنوبی تا به امروز ۳۶ میلیارد مترمکعب رسیده است.

وی با یادآوری اینکه این فاز در بخش فراساحلی شامل چهارسکوی دریایی است که به ترتیب در سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ عملیاتی شده و تاکنون نیز به‌صورت رسمی افتتاح نشده است، اظهار کرد: در تکمیل زنجیره دریایی بلوک مخزنی این فاز، عملیات اجرایی حفاری ۴۴ حلقه چاه در اعماق خلیج فارس (به طول تقریبی ۳.۵ کیلومتر برای هر حلقه)، اجرای ۲ رشته خط لوله ۳۲ اینچ دریایی (در مجموع به طول ۲۰۰ کیلومتر) و اجرای ۱۵ کیلومتر خط لوله ۳۲ اینچ انتقال گاز در بخش خشکی به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت آزاد پالایشی فازهای ۱۲، ۱۳ و ۱۹ انجام شده است.

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به اینکه در بخش پالایشگاه خشکی هم امیدواریم به‌زودی نخستین ردیف شیرین‌سازی این پالایشگاه به نتیجه برسد و عملیاتی شود تا سرانجام آخرین فاز پالایشگاهی پارس جنوبی نیز با موفقیت تکمیل شود.

پس از پایان این گزارش، رئیس‌جمهوری دستور بهره‌برداری رسمی از بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی را صادر کرد. 

 


 


ارسال دیدگاه