تولید محصولات دامی و دارویی بر پایه فلزات
به گزارش وب سایت عصر مواد مدیرعامل شرکت خوشهطلایی آرکا ،جناب اقای محمد فاصل جهرمی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین بیان کرد: تولید محصولات دارویی، دامی، مکملها و افزودنیهایپیشرفته خوراک دام و طیور و آبزیان، عمده محصولات این شرکت با استفاده از ترکیبات زیستفناور فلزی است.
تولید مواد معدنی در زمینه دامی و دارویی
مدیرعامل شرکت خوشهطلایی آرکا در خصوص محصولات تولیدی این شرکت، بیان کرد: در شرکت توسعه مکمل زیست فناور آریانا اقدام به تولید مواد آلی و معدنی در زمینه دارویی کردیم که این مواد میتواند در زمینه انسانی و دامی کاربرد داشته باشد. این مواد معدنی شامل روی، مس، منگنز، آهن، کروم، سلنیم و کبالت با پایه خاک است که پس از قرارگرفتن در کنار یک بخش آلی مانند متیونین، لیزین و پروتئین به ترکیبات آلی معدنی با کاربرد زیست فناوری بالا تبدیل میشوند. همچنین ما تنها شرکت تولیدکننده این محصولات در ایران هستیم و شرکتهای خارجی نظیر آلتک آمریکا رقبای اصلی ما در این حوزه هستند.
وی در ادامه به چگونگی فعالیت این شرکت در زمینه فرآوری مواد فلزی اشاره کرد و گفت: با توجه به فعالیت موفق شرکت توسعه مکمل زیست فناور آریانا در زمینه تولید مواد آلی و معدنی، تصمیم به حضور در حوزه فرآوری ترکیبات آلی و معدنی گرفتیم که به همین منظور، شرکت خوشهطلایی آرکا در کنار شرکت صنایع شیمیایی معدنی آراد شکل گرفت. این دو شرکت فعالیت خود را در حوزه فرآوری ترکیبات معدنی آغاز کرد و خوشهطلایی آرکا تحقیقات خود را در حوزههای اکتشاف، استخراج، فرآوری و آنالیز مواد معدنی گسترش بخشید. در حوزه اکتشاف، پنج نیروی تخصصی با گرایش علمی زمینشناسی و معدن مشغول به فعالیت هستند و پس از کسب اطلاعات و تجربیات لازم در این زمینه و با قرارگیری آنها در کنار حوزه بیولوژی و بیوتکنولوژی، پروژههای جدیدی در این راستا تعریف میشود.
تولید سولفات مس
جهرمی در ادامه عنوان کرد: بیولیچینگ، یکی از نتایج حاصل از این تجربیات است که در حال انجام آن در کنار تولید یک سری ترکیبات آلی و شیمیایی جدید در کشور هستیم. برای مثال، به نتایج مهمی در خصوص هیدروکسی کلرید روی و منگنز دست یافتهایم که نقش بسیار مهمی در صنعت دارویی کشور دارند. همچنین دستاوردهای مطلوبی در زمینه ترکیبات بر پایه پتاسیم کسب کردیم و به تولید ترکیبات جدیدی بر پایه مس پرداختیم. سولفات مس تولید شده در مجموعه ما، تفاوت بسیاری با این محصول در سایر شرکتها دارد. چراکه با زیرساختی که به این منظور ایجاد کردهایم، مس پس از استخراج از خاک به کاتد مس تبدیل شده و پس از آن به سولفات مس تبدیل میشود که این سولفات مس در یک سری محصولات خاص مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد این سولفات مس متفاوت از آن چیزی است که حاصل استخراج از ضایعات مسی است و قرص سولفات مس به همراه مکمل سولفات مس در این مجموعه به دست میآید.
وی در خصوص فرایند تولید مس در این مجموعه، تاکید کرد: در این زمینه چند بحث مهم مطرح است؛ تبدیل مس اکسیدی به کاتد مس و بازگرداندن آن به حالت مس سولفیدی و در نهایت، تولید سولفات مس با گرید بالا، عملیاتی است که در این زمینه انجام شده تا با طی کامل و دقیق این مراحل، محصول مورد نظر تولید شود و در کمال اطمینان خاطر صادرات آن صورت پذیرد. مس تولید شده دارای کاربردهای فراوانی در زمینه مکملهای خوراکی دام، طیور و آبزیان، صنایع کشاورزی، صنایع شیمایی و رنگسازی است. لازم به ذکر است که محصولات بسیاری با استفاده از مس و سایر عناصر فلزی در شرکت و به شکلهای مختلف تولید میشود که تعداد آن بالغ بر ۱۰۰ محصول است. این محصولات به میزان مصرف کیلوگرم به دامدار و تناژ بالا به کارخانهدار تحویل داده میشود.
تحقیقات گسترده در زمینه بیولیچینگ
مدیرعامل شرکت خوشهطلایی آرکا در ادامه ضمن اشاره به مشکلات موجود در این زمینه، تصریح کرد: آنالیز، مشکل عمدهای است که در حین فعالیت با آن مواجه شدهایم. چراکه در حوزه آنالیز، مشکلات فراوانی در سطح کشور وجود دارد و آنالیز نمونههای موجود با خطا و تلورانس همراه است. لذا در راستای مرتفع کردن این معضل به تقویت زیرساخت آزمایشگاه مجموعه پرداختهیم و دستگاه ICP-MS جهت آنالیزهای مختلف را تهیه کردیم که این دستگاه، تنها دستگاه آنالیز موجود در این زمینه در شرق کشور است و با میزان دقت بالایی به آنالیز ترکیبات معدنی و سولفیدی میپردازد.
وی در رابطه با تامین فلزات مورد نیاز در این مجموعه، عنوان کرد: این شرکت در حال حاضر مشغول فعالیت در زمینه مسهای سولفیدی و اکسیدی است. بیولیچینگ، عملیاتی بوده که در زمینه مس سولفیدی در حال انجام است تا به نتایج مطلوب و مرتبط با استخراج مس سولفیدی از طریق میکروبیولوژی و میکروارگانسیم دست یابیم. در کنار مس، بحث استخراج سایر ترکیبات سولفیدی نظیر روی سولفیدی و طلای سولفیدی نیز مطرح شده است که در حال بررسی و تحقیقات لازم در این زمینه هستیم. همچنین نمونههای خاک مورد نیاز را از معادن مختلف تهیه میکنیم و در حال ثبت یک معدن حوالی تربت حیدریه هستیم. برخی مشارکتها نیز در این راستا با معادن سیلیس، منگنز و روی در سطح استان خراسان رضوی صورت پذیرفته است. از سوی دیگر، مشغول فعالیت در زمینه ترکیبات مکملها، سولفاتهای معدنی و کامپلکس معدنی آلی آهن هستیم.
جهرمی اضافه کرد: سلنیت سدیم، دیگر محصولی است که در حوزه دارویی در این شرکت تولید میشود. فرو کروم، کلوئید کروم، اکسید کروم و کروم متیونین، محصولاتی است که در داخل شرکت در زمینه فلز کروم تولید میشوند و کروم متیونین تولیدی به بازار مصرف عرضه شده که مورد استفاده در صنایع دامی است. سولفات کبالت، دیگر محصولی است که اقداماتی جهت تولید آن در مجموعه صورت پذیرفته است و در مجموع، قدمهای گستردهای را جهت تولید محصولات با پایه فلزی در شرکت برداشتهایم.
انجام آنالیزهای مختلف آلی و معدنی
مدیرعامل شرکت خوشهطلایی آرکا در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه خروجی این شرکت در راستای استفاده از فلزات ذکر شده چیست، بیان کرد: تولید محصولات دارویی، دامی، مکملها و افزودنیهایپیشرفته خوراک دام و طیور و آبزیان، عمده محصولات تولیدی شرکت با استفاده از ترکیبات فلزی یادشده است. ضمن اینکه مشغول احداث یک واحد جدید جهت تولید محصولات دارویی دارای کاربرد انسانی در شهرک صنعتی کاویان مشهد هستیم. در راستای توسعه محصولات شامل سولفاتها و هیدروکسی کلریدها نیز یک زمین به وسعت سه هکتاری جهت فعالیت در این زمینه در حال احداث است. مواد معدنی آلی نیز در شرکت توسعه مکمل زیست فناور آریانا مستقر در شهرک صنعتی پارسیان مشهد، در حال تولید است. آزمایشگاه مجموعه نیز در داخل شهر مشهد قرار دارد و انواع آنالیز مختلف شامل آنالیز فلزات گرانبها، آنالیز تر، تستهای میکروبی، آنالیز بیوشیمیایی و آنالیز مولکولی در آن صورت میپذیرد. واحد تحقیقات نیز در کنار واحد آنالیز مجموعه، در بحث تبدیل خاک و منابع معدنی حاصل از آن و همچنین تولید مواد شیمیایی بر پایه تیتانیم، پالادیم و لیتیم به فعالیت میپردازد.
تکنولوژی هیسارنا، انتشار گازهای گلخانهای را به نصف کاهش میدهد
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از پایگاه خبری – تحلیلی «فلزات آنلاین» شرکت چند ملیتی تاتا استیل طرحی صنعتی را معرفی کرده است که با استفاده از فناوری روز، میزان تولید آهن مذاب به ۲۰ برابر افزایش یافته و حجم گازهای گلخانهای منتشر شده را به کمتر از نصف میرساند.
تاتا استیل این تکنولوژی جدید را در سایت ایمایدن (Ijmuiden) خود در هلند به کار برده است. این تکنولوژی که هیسارنا (HIsarna) نامیده میشود، سنگ آهن (Iron Ore) را از بالای یک راکتور تزریق میکند. سپس سنگ در درجه حرارت بسیار بالا ذوب میشود و به محفظه پایینتر، (در جایی که زغالسنگ به صورت پودر در حال تزریق شدن است) تخلیه میشود.
این تکنولوژی مراحل متعدد انرژیبر در خطوط تولید را حذف میکند؛ از جمله مراحل مورد نیاز برای پیشفراوریهای سنگ آهن و نیز زغالسنگ در واحدهای تولیدی و همچنین مراحل مختلفی در کارخانههای گندله خام و پخته. استفاده از سوختهای زیستتوده (biomass) در این فناوری نیز باعث کاهش انتشار گازهای گلخانهای بیش از ۵۰ درصد میشود.
گفته میشود نتایج استفاده از فناوری هیسارنا بسیار مطلوب بوده و علاوه بر بهبود چشمگیر در فرآیند تولید، امکان تولید فولادی با کیفیت بهتر نیز را فراهم میآورد. کارخانه هیسارنا در حال حاضر به صورت دائم در حال تولید در سایت ایمایدن هلند است. در ضمن تاتا استیل در طرحی با ابعاد بزرگ صنعتی موفق به تولید آهن مذاب تا ۲۰ برابر نسبت به شرایط معمول شده است. باید خاطرنشان ساخت که کلمه HIsarna ترکیبی از ۲ واژه در زبان قدیمی سلتیک (Celtic) است که از واژههای Isarna بهمعنی آهن و نیز واژه Hismelt بهمعنی ذوب، حاصل شده است.
این فناوری میتواند منجر به پیشرفت روزافزون تکنولوژی صنعت فولاد شود. شایان ذکر است که شرکت تاتا استیل، یکی از اعضای تولیدکنندگان فولاد با انتشار بسیار اندک گازهای گلخانهای مانند دیاکسید کربن (ULCOS) است. در ضمن ۴۸ سازمان اروپایی عضو با تشکیل کمیتهای، چشماندازی برای کاهش ۵۰ درصدی انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ را هدف خود تعیین کردهاند.
گفتنی است که حدود ۷ درصد از انتشار گازهای گلخانهای در سطح جهان، به صنعت فولاد اختصاص دارد و شرکتهای فعال در این بخش با الزام به کاهش انتشار این گازها در جست و جوی راههایی برای این کار هستند. حوزه صنعت فولاد برای برخی کشورها نظیر بریتانیا با واردات محصولات ارزان قیمت خارجی روبهرو است و بعضی از قوانین کمیته مانع از همکاری با برخی شرکتهای تولیدی خارجی شده است.
دیگر راه حل نوآورانه برای پیشبرد اهداف شرکتها به سمت صنعت سبز در کشور سوئد در حال پیگری است. شرکت Vattenfall در این کشور با همکاری ۲ تولیدکننده بزرگ به نام SSAB و LKAB سعی در بهبود فرایند تولید فولاد در راستای کاهش میزان کربن دیاکسید دارد. با ترکیب فناوری تولید برق بدون استفاده از سوختهای فسیلی با کارخانههای کک و نیز کورههای بلند، شرکت Vattenfall باور دارد که میتواند میزان انتشار گازهای گلخانهای را تا بیشترین مقدار ممکن کاهش دهد. این پروژه طی ۲۵ سال آینده به اوج شکوفایی خود خواهد رسید.
گام جدی ناحیه فولادسازی فولاد مبارکه برای کاهش مصرف آب
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، غلامرضا سلیمی مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه به تشریح پروژههای جدید این ناحیه در خصوص کاهش مصرف آب در روند تولید پرداخت و اظهار کرد: مصرف آب در ناحیه فولادسازی در سال ۹۹ دقیقا به میزان یک متر مکعب در تن بود. در شش ماهه اول امسال این مقدار برای هر تن فولاد به ۰.۹۵ متر مکعب کاهش یافت. این بدان معناست که روند مصرف آب در این ناحیه روند کاهشی داشته و خواهد داشت.
وی افزود: پروژههای ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه برای کاهش مصرف آب به دو دسته تقسیم میشوند. تعدادی از پروژهها به صورت بلند مدت انجام شده و تعدادی از پروژهها نیز مربوط به فرایند تولید است. پروژههای فرایندی مربوط رفع ایراداتی مانند نشتیها و دیگر ایرادات مشابه در روند تولید است. پنلهای آبگرد کورهها، نقاطی مانند غلتکها در فرایند ریختهگری و موارد دیگر، از جمله پروژههایی هستند که برای به ثمر نشاندن آن گروههایی را برای حل مشکلات مربوطه متمرکز نمودهایم. با تعریف دقیق پروژه، برنامهریزی و تلاش این گروهها، مشکلاتی مانند نشتیها و دیگر ایرادات مربوطه رفع شده است. یکی از پروژههای دیگر، پروژه کاهش امولسیون کورهها است. چون حدود ۹۵ درصد از امولسیون از آب تشکیل شده و حدود ۵ درصد از آن ضدیخ است هرگاه در محلی نشتی صورت میگیرد مجبور میشویم دوباره این مایع را جایگزین کنیم. در نتیجه اجرای این پروژه هم در مصرف آب و هم در مصرف ضدیخ صرفهجویی شده است.
مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه افزود: در پروژه فرایندی دیگر برای سرد کردن ترانس کورهها از آب دنین استفاده کردهایم. آب دنین در کاهش مصرف آب بسیار موثر و افزایش سلامت ترانسها موثر است. اقدام دیگر بالا بردن آمادهبکاری ماشینهای ریختهگری است. این موضوع باعث شده تا از باز شدن اسلب جلوگیری شده و در نهایت نشتی آب نداشته باشیم. علاوه بر این استفاده از آبهای مصرف شده یکی دیگر از ترفندهای ما برای کاهش مصرف آب در ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه است. به طور مثال در ناحیه، از آب سرریز شده از حوضچهها استفاده نموده و با بازچرخانی آن در خنککاری تختال، از چنین آبی با لولهکشی و رساندن تا ریختهگری استفاده نمودهایم.
سلیمی خاطر نشان کرد: یکی از پروژههای بلند مدت، پروژه تفکیک سایت آبی ریختهگری بوده که هماکنون در دست اقدام است. ما در حال حاضر ۲ سایت آبی برای ۴ ماشین ریختهگری مستقر در ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم داریم که این ۲ سایت در حال تبدیل به ۳ سایت آبی است. نکته مهمتر این است که این مکانیزم قرار است از حالت کولینگتاور تر به هیبریدی تبدیل شود که در نتیجه شاهد کاهش حدود ۵۰ درصدی مصرف آب در این قسمت خواهیم بود.
وی درپایان گقت. مدتی است که حدود ۳۳ پروژه فرایندی توسط همکاران ما در ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم تعریف شده و در دست اقدام است که همه این پروژهها به کاهش مصرف آب در این ناحیه کمک زیادی میکند. هر کدام از این پروژهها در گوشهگوشه ناحیه در حال انجام بوده که به فراخور هر پروژه شاهد پیشرفتهای روزافزونی در این زمینه هستیم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.