عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
بومیسازی، طراحی و تولید گیربکسهای نیمه اتوماتیک
در نشست مشترک حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی، فرشاد مقیمی مدیرعامل شرکت ایرانخودرو و مدیران ارشد این دو مجموعه که با هدف بررسی گزارش پیشرفت کار بر طبق تفاهمنامه ۱۰ اردیبهشتماه گسترش همکاریهای حوزههای مرتبط با خودرو برگزار شد، قرارداد همکاری درزمینه «بومیسازی طراحی و تولید TCU گیربکسهای نیمه اتوماتیک» به امضا رسید.
در این نشست، طیبی خودروسازی را یک صنعت مهم و اعتبارآفرین دانست و اظهار داشت: محصولات تولیدی خودروسازان میتوانند باعث اعتبار و آبروی کشور باشد. وی همچنین به اشتغالآفرین بودن این صنعت نیز اشاره کرد و افزود: با توسعه خودروسازی میتوان برای بسیاری از فرزندان این مرزوبوم اشتغالزایی کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ایرانخودرو را همکار استراتژیک جهاددانشگاهی میدانیم تاکید کرد: حتی در مواردی حاضر هستیم در فناوریها سرمایهگذاری نیز کنیم، اما در طرف مقابل نیز باید تضمین خرید فناوری انجام شود. وی با اشاره به توانمندی جهاد دانشگاهی در تولید اینورترها و کنورترها عنوان کرد: در این حوزه جزو برترینها هستیم و محصولات فناوریهای جهاد دانشگاهی از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند.
طیبی همچنین به توانمندیهای جهاد دانشگاهی در حوزه خودروهای برقی نیز اشاره کرد و افزود: قابلیتهای بسیاری در این حوزه، همچون باتری و دیگر بخشها در جهاد دانشگاهی وجود دارد و آمادگی همکاریهای بیشتر هستیم. رئیس جهاد دانشگاهی در این نشست به موضوع مناقصهها نیز اشاره و تصریح کرد: در کنار قیمت در مناقصه باید به کیفیت فناوریها نیز توجه ویژهای شود. طیبی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از اعتماد ایرانخودرو جهت همکاری با جهاددانشگاهی ابراز کرد: زمینههای خوبی برای همکاری وجود دارد که امیدواریم با کار خوب پاسخ این اعتماد را بدهیم.
مدیرعامل شرکت ایرانخودرو نیز در این نشست با تاکید بر اینکه همکاری با جهاد دانشگاهی را یک پیوند استراتژیک میبینیم اظهار داشت: این همکاریها به چند قرارداد محدود نیست و برای استفاده از توان داخل نیاز به سرمایه دانشی همچون جهاددانشگاهی هستیم. وی با بیان اینکه ظرفیتهای بسیاری برای همکاری با جهاد دانشگاهی وجود دارد افزود: در این زمینه تلاش داریم همکاریها را در قالب کسب دانش فنی یا تولید یک قطعه به نتیجه برسانیم.
مدیرعامل شرکت ایرانخودرو با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در جلسه شورای عالی اقتصادی و تاکید ایشان به موضوع خودرو عنوان کرد: در همین رابطه روز گذشته رکورد تولید سه هزار خودرو توسط ایرانخودرو شکسته شد. مقیمی در این نشست تاکید کرد: ساخت داخل تکلیفی برای همه ماست و حتی به قیمت آنکه در قراردادهای ضرر کنیم باید به این موضوع توجه داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ایرانخودرو در رابطه با این پروژه تصریح کرد: انتظار ما در این پروژه جهادی عمل کردن است و خود شما نیز جهاد دانشگاهی هستید که این انتظارات را بیشتر میکند.
امضای قرارداد بومیسازی طراحی و تولید TCU گیربکسهای نیمه اتوماتیک
در این نشست مشترک بر مبنای تفاهمنامه ۱۰ اردیبهشتماه بین جهاد دانشگاهی و شرکت ایرانخودرو گزارشی از پیشرفت کار در رابطه با گسترش همکاریهای فناورانه، فنی، تخصصی و اجرایی برای توسعهی حوزههای مرتبط با خودرو ارائه شد.
بر اساس گزارشی از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، در پایان این نشست یک قرارداد همکاری در زمینهی «بومیسازی طراحی و تولید TCU گیربکسهای نیمه اتوماتیک» به امضای علیرضا آخوندی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف و مهندس داود اسماعیلپور مدیرعامل شرکت صنعتی نیرومحرکه به امضا رسید. از TCU به عنوان کامپیوتر و واحد کنترل الکتریکی گیربکس اتومات نام میبرند.
راه اندازی کوره بلند شماره یک شرکت ذوب آهن در سالروز تاسیس
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به آغاز پیش گرم کوره بلند شماره یک این شرکت گفت: این مجتمع عظیم صنعتی در تلاش است تا ۲۳ دی ماه که سالروز تاسیس ذوب آهن اصفهان و طلیعه صنعت فولاد کشور است، کوره بلند شماره یک این شرکت با حضور مسئولان کشور راه اندازی شود.
منصور یزدی زاده افزود: با راه اندازی کوره شماره یک ۸۰۰ هزار تن به تولید این شرکت افزوده میشود و ذوب آهن اصفهان میتواند اهداف تولیدی خود را محقق سازد. وی، این شرکت فولادی بزرگ را درحرکت به سمت تولید محصولات صنعتی دانست و گفت: این مجتمع عظیم صنعتی در تلاش است سال جاری با وجود محدودیت ها، صادرات خود را حفظ کند، بطوریکه در شرایط کنونی، کشور نیاز بسیار به ارز دارد.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان همچنین در خصوص اثرات شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد بر این شرکت گفت: محصولات این شرکت به صورت سلف تا سه ماهه در بورس کالای ایران تا پایان بهمن ماه سال جاری عرضه شده است. منصور یزدی زاده افزود: کاهش قیمت پایه عرضه شمش در بورس کالای ایران از ۹۵ درصد قیمت صادراتی ایران به ۸۰ درصد قیمت صادراتی منطقه CIS (در صورت سرکوب قیمتها و پیشگیری از رقابت در تابلوی بورس کالا)، منجر به کاهش درآمد حاصل از فروش اسفندماه خواهد شد.
وی گفت: علاوه بر این مشخص نبودن نحوه قیمت گذاری سنگ آهن و اثرات آن بر قیمت مواد اولیه و نحوه تخصیص سهمیه به شرکتهای تولیدی، شرایط عرضه در بورس کالا و تغییرات احتمالی آن در مقادیر و نرخ نسبت به توافقهای فعلی امکان پیش بینی اثرات شیوه نامه بالا بر عملکرد مالی شرکت به طور قابل اتکاء در حال حاضر قابل اندازه گیری نیست.
ذوبآهن اصفهان اولین و بزرگ ترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران و بزرگ ترین تولید کننده محصولات طویل در خاورمیانه است که با ظرفیت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزارتن فولاد، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید میکند.
تجهیزات دوار پتروشیمی کارون بومیسازی شد
رئیس کمیته خودکفایی پتروشیمی کارون از بومیسازی تجهیزات پیچیده و فناورانه دوار در این زنجیره ایزوسیانات خبر داد و گفت: با حمایت شرکتهای دانشبنیان، تجهیزات و قطعات وارداتی پتروشیمی کارون ایرانیسازی شده است.
به گزارش شانا به نقل از شرکت پتروشیمی کارون، میثم یوسفی در تشریح دستاوردهای تشکیل کمیته خودکفایی این زنجیره ایزوسیانات کشور از سال ۹۵ تاکنون، گفت: بیشتر تجهیزات و ماشینآلات موجود در پتروشیمی کارون خاص و دارای پیچیدگیهای فنی و فناورانه است. وی با اعلام اینکه با تشکیل کمیته خودکفایی، طراحی و ساخت مرحله به مرحله و مطابق با برنامه زمانبندی و گروهبندی کالایی در این شرکت آغاز شد، تصریح کرد: در گام نخست بومیسازی تجهیزات دوار شامل انواع پمپها، توربوکمپرسور، کمپرسور، راکتورها و… در دستور کار قرار گرفت.
به گفته رئیس کمیته خودکفایی پتروشیمی کارون، در شرایط کنونی با اجرای سیاستهای حمایتی از شرکتهای دانشبنیان و سازندگان تجهیزات صنعتی در داخل کشور حدود یکهزار و ۴۰۰ قطعه و تجهیز مرتبط با ماشینآلات دوار در پتروشیمی کارون بهطور کامل بومیسازی شده است و نیازی به واردات تجهیزات از شرکتهای خارجی نیست.
یوسفی با اشاره به تدوین قراردادهای حمایتی و خرید تضمینی، ارائه بانک جامع اطلاعات نیازمندیها، شناسایی سازندگان دست اول و حذف واسطهها، برنامهریزی برای نقشهبرداری و انتقال دانش به روش مهندسی معکوس و… بهعنوان مهمترین اقدامها همسو با اجرای برنامههای خودکفایی در پتروشیمی کارون افزود: هماکنون حدود ۹۰ درصد کالا، تجهیزات و قطعات ماشینآلات دوار بومیسازی شده است و سالانه از خروج حدود ۳۰ میلیون یورو جلوگیری میشود.
وی افزود: ورود به بومیسازی تجهیزات مرتبط با گروه کالایی ابزار دقیق بهعنوان دومین مرحله اجرای این طرح بومیسازی در پتروشیمی کارون در حال اجراست. رئیس کمیته خودکفایی پتروشیمی کارون اظهار کرد: با بومیسازی تجهیزات، هماکنون ریسک تولید در این زنجیره، ارزش محصولات ایزوسیانات در شرایط تحریم بهشدت کاهش یافته است.
با تلاش کارگروه بومیسازی حوزه گندلهسازی گلگهر؛ سیستم مرکزی مشعل کورههای گندلهسازی انبوهسازی شد
با گذراندن مراحل دیتابرداری پیشرفته و تستهای عملیاتی موفقیتآمیز طی یک سال، بردهای مرکزی کنترل مشعلهای کوره کارخانه گندلهسازی گلگهر، بومیسازی شد و به مرحله تولید انبوه رسید.
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، این محصول تکنولوژی و ساخت کشورهای اروپایی بوده و با توجه به مشکلات تحریم و عدم تامین آن و اخلال در مشعلهای کوره کارخانه گندلهسازی، مهندسی معکوس آن با همکاری شرکت دانشبنیان مپسام از سال قبل آغاز و طی این پروسه، برد کنترلی طبق الگوریتم پیچیده دوازدهگانه فرایندهای ایمنی استانداردهای اروپایی طراحی شد.
هر یک از بردهای کنترلی ساخت داخل نسبت به مشابه خارجی دارای این مزیت بوده که از دو پردازنده مجزا با برنامههای منحصر به فرد دقیق و تکرارپذیر طراحی شده که امکان اضافه کردن سنسورهای مختلف، عیبیابی خودکار و شبکهسازی بردها است. با کسب این دانش، طراحی مجزا برای استفاده مداوم واحدهای کنترلی کورههای حرارتی سایر صنایع نیز امکانپذیر شد.
تولید اَکسل در شرکت زامیاد از ظرفیت اسمی عبور کرد
محمدحسین زیبنده پور معاون مهندسی و مدیر پروژه اَکسل شرکت زامیاد، اظهار داشت: به دنبال برنامه افزایش تیراژ تولید خودرو در گروه خودروسازی سایپا و شرکت زامیاد، در ظرف کمتر از سه ماه از نمونهزنی اولیه اَکسل در این شرکت، زامیاد توانست در سال جهش تولید با همت و تلاش جمعی همکاران خود با تولید ۱۱۱ دستگاه اَکسل عقب و ۱۰۴ دستگاه اَکسل جلو در یک شیفت کاری، از ظرفیت اسمی عبور کند.
وی ادامه داد: بر اساس تاکید گروه خودروسازی سایپا مبنی بر تسریع در فرآیندهای اجرایی خطوط تولید، کاهش ارزبری و خودکفایی در داخلیسازی ساخت قطعات، با تصمیم مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت زامیاد، اقدامات مطالعاتی و طراحی خط تولید اَکسل در این شرکت (از اردیبهشت ماه جاری) در دستور کار قرار گرفت.
زیبندهپور افزود: از ابتدای سال جاری، خط تولید شرکت زامیاد به علت کسری مجموعه اَکسل به صورت متناوب دچار توقف شد؛ بدین منظور طبق تاکید و دستور مدیریت ارشد و اعضا هیئت مدیره مقرر شد، برای رفع بنیادین این مشکل، خط تولید مجموعه اَکسل وانت زامیاد در این شرکت طراحی و راهاندازی شود که خوشبختانه این امر مهم در کمتر از سه ماه از زمان این دستور با توان متخصصین داخلی و گروه سایپا، محقق شد.
معاون مهندسی شرکت زامیاد در ادامه تصریح کرد: پس از این موفقیت، با حمایتهای مدیریت ارشد و همکاری حوزههای مختلف، روند اجرایی پروژه به منظور راهاندازی خط تولید انبوه اَکسل شتاب بیشتری به خود گرفت و علیرغم کمبودهای موجود (به دلیل تحریمهای ظالمانه در حوزه صنعت خودرو و شیوع اپیدمی کرونا) توانستیم پس از ساعتها کار شبانه روزی، خط تولید انبوه اَکسل را در مدت کوتاهی از اجرای نمونه اولیه تست، راهاندازی و به بهرهبرداری برسانیم.
وی با اشاره به اینکه افزایش تولید اَکسل و بهبود همزمان روند کیفی قطعات، کاهش قطعات نامنطبق و ضایعات، گامی جدید به منظور حفظ و ارتقا تیراژ تولید است، تاکید کرد: با اجرای پروژههای مرتبط با فرآیند تولید، علاوه بر افزایش میزان ظرفیت تولید خودرو در شرکت زامیاد، شاهد افزایش داخلیسازی و تحقق شعار جهش تولید با اتکا به توان و تخصص نیروهای داخلی خواهیم بود.
زیبندهپور همچنین در مورد درصد داخلیسازی اکسل تولیدی خاطرنشان کرد: تمامی تجهیزات مورد استفاده در خط تولید این قطعه در داخل شرکت زامیاد و گروه سایپا طراحی و تولید شده که این اتفاق مهم موجب صرفهجویی قابل توجهی در هزینهها نیز شده است.
وی این موفقیت کمنظیر زامیاد را حاصل ساخت فرصت از تحریم عنوان کرد و افزود: این محدودیتها موجب شد تا با افزایش همدلی و یکپارچگی میان تمامی اعضای گروه خودروسازی سایپا و زامیاد شکل گیرد و در نهایت منجر به خلق اتفاقاتی بزرگ و شکوفایی فراوان شود و تلاش بر این است تا بتوانیم با عزمی راسختر و تلاشی بیشتر، علاوه بر افزایش داخلیسازی قطعات محصولات تولیدی، چرخه تولید را در این شرکت شتاب بیشتری دهیم و همچون گذشته نقش مهمی در صنعت خودرو کشور ایفا کنیم.
طرح گوره به جاسک در مراحل نهایی
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: پروژه ملی گوره به جاسک در حال طی کردن مراحل نهایی است و لولهسازی اهواز سهم عمدهای در تولیدات لوله این پروژه دارد.
تورج دهقانی اظهار داشت: طرح عظیم گوره به جاسک که یک هزار کیلومتر لوله سرویس ترش ۴۲ اینچ بود که با همت لولهسازان کشور به خصوص لولهسازی اهواز در حال طی کردن مراحل نهایی است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت افزود: از جهات مختلف این طرح مایه افتخار ملی است و لولههایی که با سرویس ترش از خارج کشور ورقشان تولید میشد، برای اولین بار با همت زنجیره تولید فولاد مبارکه اصفهان، فولاد اکسین خوزستان و لولهسازان که سهم عمده این تولید به عهده لولهسازی اهواز بود، به طور تقریبی ۸۰۰ کیلومتر از این لوله تامین شده است.
وی بیان کرد: لولهسازی اهواز یک شرکت بزرگ و یک ثروت ملی است و باید از طریق روشهای مختلف از این شرکت و سازنده حمایت شود. دهقانی تاکید کرد: وظیفه خود را میدانیم که به عنوان مصرفکننده نهایی از این شرکتها حمایت کنیم و لوله جز اقلام پر مصرف صنعت نفت است و سعی کردیم که قالب بازار و نیاز خود را به سمت تولیدات داخلی سوق دهیم که در سالهای اخیر در این زمینه موفق بودیم و توفیقهای خوبی را به دست آوریم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه لولهسازی اهواز یک شرکت سرپا و فعال و نقشآفرین در پروژههای عظیم ملی است، افزود: امید میرود با ارتقای توانمندی و کیفیت، محصولات با کیفیتی را نیز داشته باشیم و روزی برسد که هر چه در صنعت استراتژیک نفت نیاز باشد، بتوانیم آن را به راحتی در داخل تولید و تامین کنیم.
تولید پتروشیمی نوری به ۱۰۸ درصد ظرفیت اسمی رسید
به گزارش خبرنگار شانا، تقی صانعی مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری امروز (یکشنبه، نهم آذرماه) در نشست خبری از طریق ویدیوکنفرانس، با اعلام خبر تصویب افزایش سرمایه این شرکت از ۳ هزار میلیارد ریال به ۹ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته اظهار کرد: نوری در هشت ماه سال ۹۹، هشت درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و ۱۵ درصد بیشتر از برنامه پیشبینیشده تولید داشته است.
وی با اشاره به اینکه این افزایش سرمایه صرف تأمین مالی بخشی از پروژه هنگام خواهد شد، افزود: واحد آمونیاک پروژه هنگام سال ۱۴۰۰ و واحد اوره آن سال ۱۴۰۱ راهاندازی میشود و بهدلیل موقعیت مکانی پروژه هنگام در کنار اسلکه، قیمت تمامشده صادرات محصولات این واحد بهطور نسبی کمتر از واحدهای دیگر خواهد بود و حاشیه سود مطلوبی برای نوری خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر افزایش نرخ خوراک در سالهای آینده ادامه داد: نرخ خوراک تابعی از قیمت جهانی نفت است و قیمت محصولات و قیمت خوراک متناسب با هم است و به بازار نفت در آینده بستگی دارد.
صانعی درباره پروژه به صفر رساندن سوزاندن گازهای مشعل پتروشیمی نوری گفت: خوشبختانه مناقصه این پروژه برگزار و برنده مشخص شده است، در دو هفته آینده این پروژه آغاز میشود و طی ۲۶ ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی، ظرفیت تولید پتروشیمی نوری را حدود ۴.۵ میلیون تن دانست و تصریح کرد: از ابتدای راهاندازی ۶۰ درصد محصولات این مجتمع صادراتی بوده است و در سال ۹۹ نیز به دلیل افزایش مصرف داخل حدود ۵۵ درصد محصولات صادر شده است. اولویت پوشش نیاز داخل و پس از آن صادرات مازاد محصولات است. وی در توضیح دلیل کاهش هزینههای فروش شرکت پتروشیمی نوری اظهار کرد: افزایش حجم صادرات و به دنبال آن کاهش هزینه حمل و مدیریت شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس سبب کاهش هزینههای این شرکت شده است.
استفاده از نانوفیلتر سلولزی برای بهبود عملکرد توربینهای بخش نیروگاهی و پالایشگاهی کشور
شرکت بهین پالایه شریف فیلتر سلولزی عمقی تصفیه روغن توربین را تولید و به بازار عرضه میکند. این فیلتر با حذف وارنیش از روغنهای روانکار توربین، عملکرد این توربینها را بهبود میدهند.
با ورود ذرات زیر یک میکرون و عدم حذف وارنیش از روغن ،مشکلات متعددی برای بخش نیروگاهی و پالایشگاهی کشور ایجاد و هزینههای سنگینی به آن تحمیل میکند. ۹۰ درصد از آلودگیهای روغن توربین کارکرده را ذراتی عمدتاً با ماهیت فلزی و وارنیش نامحلول با سایز زیر ۵ میکرون و ۷۰ درصد از این آلایندهها را ذراتی با سایز زیر یک میکرون تشکیل میدهند.
با توجه به نیاز نیروگاههای برق ایران به سیستمهای فیلتراسیون روغن کارآمد و بهروز، شرکت بهین پالایه شریف فیلترهای سلولزی را با استفاده از نانوالیاف تولید و به بازار عرضه کرده است. این شرکت با انجام فرآیند تحقیق و توسعه موفق به دستیابی به فناوری تولید آلفا سلولز، میکروبلورهای سلولز، نانو سلولز و رزین کاتیونی مورد نیاز برای تولید فیلتر شده است.
این شرکت مستقر در مرکز رشد جامع پارک علم و فناوری خراسان رضوی، موفق شده است با ارائه این فیلترهای نانویی میزان تخریب اکسایش و تخریب حرارتی را در توربینها کاهش دهد. این شرکت سه نوع محصول یعنی بهپال فیلتر، بهپال کوالسور و بهپال وارنیش را تولید و عرضه میکند. بهپال فیلتر دارای درجه فیلتراسیون ۳ میکرون بوده و قابلیت جذب یک لیتر آب را نیز دارد. این فیلتر برای انواع روغنهای هیدرولیک، روغنهای پایه نفتی توربین، روغنهای ترانسفورماتور و سنگزنی قابل استفاده است. درجه فیلتراسیون بهپال کوالسور نیز ۳ میکرون بوده و قابلیت جداسازی آب از روغن را نیز داراست. این فیلتر نیز برای روغنهای هیدرولیک و روغن توربین استفاده شده و برای روغنهای دیزل نیز قابل به کارگیری است. بهپال وارنیش از درجه فیلتراسیون ۰٫۴ میکرون برخوردار است و در روغنهای هیدرولیک، توربین و ترانسفورماتور استفاده میشود.
عرضه دستگاه لایه نشانی غوطهوری ایرانی برای استفاده در صنایع مختلف
شرکت آدیکو دستگاه لایهنشانی غوطهوری به بازار عرضه میکند که قادر است برای انواع آزمونهای آزمایشگاهی، ویفرهای نیمههادیها، فوتورزیستها، لایهنشانی از سل-ژلها، تولید حسگرها، ترانزیستورهاى اثر میدان و همچنین تولیدLEDها استفاده شود.
شرکتهای تولیدکننده انواع شیشههای ضد انعکاس، تولیدکنندگان لنز و سیستمهای روشنایی، گروههای فعال در حوزه بوردهای مدار چاپی ویفرهای نیمههادی از جمله مشتریان هدف این فناوری هستند. از مزیتهای این فناوری میتوان به خروجی بالا، کیفیت مطلوب محصول نهایی، هزینه کم و تکرارپذیری بالا اشاره کرد.
روش لایهنشانی غوطهوری یکی از قدیمیترین روشهای پوششدهی است و امروزه نیز به عنوان یک روش تجاری پرکاربرد در اعمال انواع پوششها شناخته میشود. امروزه، با روش سل-ژل و روشهای مشابه مبتنی بر محلولهای شیمیایی میتوان پوششهایی کارآمد و پایدار از طیف وسیعی از مواد از جمله فروالکتریکها، دیالکتریکها، فوتورزیستها، ابرهادیها، پلیمرها (به خصوص برای ساخت غشاها)، مواد مقاوم در برابر خوردگی، اکسیداسیون و پسیو را بر زیرلایههای مختلف اعمال کرد.
از میان تمام روشهای لایهنشانی و پوششدهی، روش لایهنشانی غوطهوری از پرکاربردترین و در عین حال کمهزینهترین و آسانترین روشها است که امروزه کاربرد قابل توجهی، هم در صنعت و هم در مقیاسهای آزمایشگاهی یافته است. پوششدهی غوطهوری امروزه به عنوان یک روش جایگزین مناسب برای پوششدهی دورانی، جهت تولید فیلمهای لایه نازک با کیفیت بالا از پیشمادههای سل-ژل برای اهداف تحقیقاتی استفاده میشود.
در میان تمام روشهای پوششدهی، پوششدهی غوطهوری یکی از روشهایی است که بهدلیل ویژگیهای خود، جهت پوششدهی لایه به لایه نانوذرات بسیار مناسب است. چرا که اجازه میدهد که هر لایه در یک بازه زمانی معین، با یک ترکیب معین، و در نتیجه با یک خاصیت متمایز، برای یک کاربری و هدفمندی خاص طراحی شود.
شرکت آدیکو دستگاه لایهنشانی غوطهوری (Dip Coater) را به بازار عرضه کرده است که با استفاده از آن میتوان انواع ساخت انواع لایههاى نازک نانوساختار و سل ژل، دیودهاى نور گسیل آلى، ترانزیستورهاى اثر میدانى آلى، نانوحسگرها، حسگرهاى گاز مبتنى بر سل ژل وITO حاوی نانو ذرات را تولید کرد.
افتخارآفرینی در گروه فولاد مبارکه با کسب رکوردهای پی در پی
شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان، فولاد سنگان، فولاد امبرکبیر کاشان، فولادسنگ مبارکه و فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری در سال جهش تولید و به منظور تحقق این مهم، به رکوردهای درخور توجهی دست یافتند.
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از شرکت فولاد مبارکه، مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه از دو دستاورد مهم در سال جهش تولید اظهار داشت: رکورد تولید ماهانه تختال و تولید فولاد با سیکل گاززدایی تحت خلا شکسته شد.
غلامرضا سلیمی، مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم، با اعلام این خبر افزود: غیورمردان ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم در آبانماه با تولید بیش از ۶۲۵ هزار تن تختال و کمترین میزان ضایعات، برگ زرین دیگری بر افتخارات شرکت فولاد مبارکه افزودند.
تولید تختال در این ناحیه در مهرماه نیز از ۶۱۷ هزار تن فراتر رفته بود و به این ترتیب رکورد تولید در ماههای ۳۰ روزه در دو ماه متوالی جابهجا شد. این در حالی است که بیشترین میزان تولید در ماههای ۳۰ روزه نیمه دوم سال مربوط به آذرماه سال ۹۶ و به میزان ۵۸۱ هزار تن بوده است که ۷٫۶ درصد رشد داشته است. این موفقیت در ادامه موفقیت ماههای قبل و ثبت رکورد ۶۳۹ هزار تن تختال در شهریورماه (طی ۳۱ روز) حاصل شده است.
مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم تاکید کرد: افزایش چشمگیر تولید که ورای ظرفیت اسمی این ناحیه است بهحق یک جهش در تولید محسوب میشود که با وجود مشکلات ناشی از تحریمها و شیوع بیماری کووید ۱۹ به دست آمده و از ارزش زیادی برخوردار است. همچنین در آبان ماه رکورد تولید فولاد با سیکل گاززدایی تحت خلأ در واحد RH با تولید ۷۸ هزار و ۸۰۰ تن تختال شکسته شد که با توجه به اهمیت محصولات تولیدی در این واحد که عموما در صنایع نفت و گاز و خودروسازی استفاده میشود، بسیار درخور توجه است.
غلامرضا سلیمی در پایان افزایش تولید در ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم را حاصل همت و تلاش بینظیر نیروهای متخصص و سختکوش ناحیه و مدیریت صحیح منابع و فرایندها دانست و بر نقش همه واحدهای پشتیبانیکننده در این دستاورد تاکید کرد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان اظهار داشت: شرکت فولاد هرمزگان در آبان ماه رکوردهای جدیدی در تولید روزانه و ماهانه تولید تختال و تعداد ذوبهای تخلیهشده و ریختهگریشده ثبت کرد. سید اصغر مدنی افزود: دستیابی فولادمردان فولاد هرمزگان به رکورد تولید آن هم به فاصله کمتر از دو ماه از رکورد قبلی، نشان از عزم راسخ آنان در ثبت موفقیتی دیگر در این شرکت همزمان با سال جهش تولید است. وی ادامه داد: شرکت فولاد هرمزگان توانست در آبانماه با تولید ۱۳۸ هزار و ۲۲۶ تن تختال، پس از گذشت تنها دو ماه از ثبت رکورد قبلی به میزان ۱۳۷ هزار و ۳۹۱ تن در شهریور ماه ۹۹، رکورد جدیدی ثبت کند.
مدنی با اشاره به اینکه رکورد تولید ماهانه تختال فولاد هرمزگان در آبان ماه تنها رکورد این شرکت نبود خاطرنشان کرد: در آبان ماه هشت رکورد جدید شامل رکوردهای تولید ماهانه و روزانه تولید تختال، تعداد ذوب تخلیه شده، تعداد ذوب ریختهگریشده و دو رکورد تعداد ذوب تخلیه شده در کورههای شماره ۱ و ۲ در فولاد هرمزگان به ثبت رسید که ثبت همزمان این رکوردها برای فولاد هرمزگان غرورآفرین است.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان تصریح کرد: رکورد تولید روزانه تختال به میزان ۶ هزار و ۳۱۱ تن در تاریخ ۲۷ آبان ماه سال جاری در حالی به دست آمد که رکورد قبلی به میزان ۶ هزار و ۲۴ تن در تاریخ ۳۱ شهریور ماه سال ۹۸ به دست آمده بود. همچنین رکورد روزانه تعداد ذوب ریختهگریشده به میزان ۵۱ ذوب در تاریخ ۲۸ آبان ماه سال جاری به دست آمد و رکورد قبلی به تعداد ۵۰ ذوب در تاریخ ۳۱ شهریور ماه سال ۹۸ را پشت سر گذاشت.
مدنی در ادامه مطرح کرد: رکورد تعداد ذوب ریختهگریشده ماهانه نیز به میزان یکهزار و ۱۷۰ ذوب حاصل شده است که رکورد قبلی آن به تعداد یکهزار و ۱۵۸ ذوب در فروردین ماه ۹۷ به دست آمده بود. وی عنوان کرد: این رکوردها در حالی ثبت شده که نام فولاد هرمزگان در فهرست تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار گرفته و با همهگیری ویروس کرونا در موج سوم خود، محدودیتها در سطح شرکت همچنان ادامه دارد. وی اظهار کرد: تداوم و جهش تولید در فولاد هرمزگان همزمان با تحریمهای ظالمانه و شیوع ویروس کرونا نشان از آمادگی کامل فولاد هرمزگان در شرایط بحرانی و تعهد به صنایع داخلی در تامین نیاز آنها دارد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان یکی از دلایل عمده و مهمی را که سبب ثبت این رکورد شد، متوسط زمان قوس الکتریکی به ازای هر ذوب در کورهها دانست که با اجرای پروژه بهبود، این زمان به میزان قابلتوجهی نسبتبه هدف تعیینشده کاهش داشته است. وی همچنین آمادهبهکاری و تزریق مداوم گرافیت، یکنواختی آنالیز شیمیایی آهن اسفنجی و افزایش متالیزاسیون و کربن اضافی آن، رعایت استانداردهای مواد مصرفی ازجمله آهک و دولومیت، بازنگری و اجرای دستورالعملهای کاری و بهرهبرداری را دلایل مهم دیگر تحقق این رکورد دانست. مدنی میزان تولید اسلب از ابتدای سال تاکنون را ۹۵۷ هزار و ۷۹۴ تن عنوان و ابراز امیدواری کرد نمودار تولید همچون سالهای گذشته امسال نیز صعودی باشد و رکورد تولید سالیانه محقق شود.
رکورد فولاد سنگان در تولید گندله
مدیرعامل فولاد سنگان بیان کرد: با رشد ۱۴۳ درصدی تولید گندله در هشتماهه سال جاری، رکورد تولید ماهانه گندله در فولاد سنگان شکسته شد. علی امرایی ضمن تبریک فرارسیدن هفته بسیج گفت: با همت و تلاش وافر کارکنان جبهه اقتصادی و حمایتهای کلیه ارکان شرکت فولاد سنگان در سال جهش تولید، ۴۰۰ هزار و ۶۸۷ تن گندله در آبان ماه سال جاری تولید و رکورد تولید ماهانه گندله در این شرکت شکسته شد.
وی اذعان کرد: تولید گندله این شرکت در هشتماهه اول سال دو میلیون و ۵۲ هزار و ۲۶۶ تن بوده که در مقابل یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن برنامه، رشد ۱۲۴ درصدی داشته است. شایان ذکر است با احتساب تولید هشت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، شاهد رشد ۱۴۳ درصدی تولید گندله هستیم.
به گزارش روابط عمومی فولاد سنگان ، تولید این شرکت از ابتدای راهاندازی تاکنون حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندله بوده است. موفقیتهای پیدرپی تولید و کسب رکوردها، به دنبال تاکیدات مدیرعامل و ایجاد انگیزه در بین کارکنان با جاریسازی مشوقها و همت سختکوشان این شرکت در تمامی بخشهای بهرهبرداری، بازرگانی،مالی، منابع انسانی و… بوده و تاثیرپذیری این واحد عظیم تولیدکننده مواد اولیه صنعت فولاد ایران را از حیث محدودیتهای کرونا بسیار کاهش داده است.
ثبت رکورد ماهانه تولید محصول در واحد احیا مستقیم فولاد سفیددشت
در هشتمین ماه از سال جهش تولید و در آستانه ششمین سالگرد تاسیس شرکت فولاد سفیددشت، با تولید ۷۵ هزار و ۱۷۳ تن آهن اسفنجی، رکورد جدیدی در تولید ماهانه این محصول در واحد احیا مستقیم این شرکت به ثبت رسید.
مدیر عملیات شرکت فولاد سفیددشت ضمن ابراز خرسندی از دستیابی به این موفقیت، افزود: با تولید این میزان محصول در آبانماه، علاوه بر ثبت رکورد تولید ماهانه، هدفگذاری تولید هشت ماهه نیز به طور کامل محقق شد. ایمان سلیمانی، ضمن تقدیر ویژه از تلاش کارکنان واحد آهنسازی، دستیابی به این موفقیتها را مرهون حمایتهای مدیران و سهامداران و تلاش و همت تمامی واحدها به خصوص واحد بازرگانی برای تامین بهموقع مواد اولیه و قطعات یدکی دانست.
سلیمانی در پایان با اشاره به تولید ۵۴۵ هزار و ۲۷۳ تن محصول تا پایان آبانماه از رشد ۱۲٫۲ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال تولید ۸۰۰ هزار تن تحقق یابد.
ثبت رکورد جدید در واحد آهکسازی شرکت فولاد سنگ
با تولید ماهانه ۲۱ هزار و ۳۱۸ تن آهک کلسینه با کیفیت در کورههای تکشافت چیساکی، رکورد جدیدی در آبانماه سال جاری به ثبت رسید.مدیرعامل شرکت از کارکنان بهخصوص کارکنان واحد آهکسازی شرکت بابت کسب این رکورد صمیمانه تشکر و قدردانی کرد.
رکورد تولیدماهانه در خط اسیدشویی شرکت فولاد امیر کبیر کاشان بهبود یافت
شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در مسیر تعالی روزافزون خود، در سالی که مزین به نام جهش تولید است، موفقیتهای مجموعه بهرهبرداری را تکرار کرده و شاهد بهبودی دیگر و رکورد جدیدی در تولیدبوده است.
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
دستیابی به ركورد عمر نسوز وِسل واحد گاززدایی
مسیب فتاحالمنان، رئیس عملیات ثانویه فولاد مبارکه، از دستیابی به رکورد عمر نسوز وِسل واحد گاززدایی (RH) خبر داد. وی با اشاره به افزایش حجم سفارشهای تولید ذوبهای مخصوص با سیکل RH طی یک سال گذشته و ظرفیت محدود کارگاه گاززدایی RH گفت: پروژههایی در جهت افزایش توانایی تولید ذوب با سیکل RH در ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم برنامهریزی و اجرا شد که اهم آنها شامل کاهش زمان توقف کارگاه جهت تعویض وسل از ۱۶ ساعت به کمتر از ۱۰ ساعت، افزایش عمر نسوز وسل در دو سال گذشته از کمتر از ۱۰۰ ذوب به بیش از ۱۲۵ ذوب و افزایش تعداد ذوب RH در روز از کمتر از ۲۰ ذوب به ۲۴ ذوب است.
فتاحالمنان خاطرنشان کرد: برای تحقق این اهداف، فعالیتهایی نظیر کنترل بهتر و بهبود پارامترهای ورودی ذوب به RH نظیر تنظیم مناسبتر ppm اکسیژن مذاب در تخلیۀ کورههای قوس الکتریکی جهت جلوگیری از تزریق اکسیژن اضافی در RH و تنظیم مناسبتر دمای ذوب تحویلی به RH در کورههای پاتیلی جهت جلوگیری از گرمایش شیمیایی در RH و همچنین بازنگری و بهبود روشهای اسکول کاتینگ و گانینگ اسنورکل و کاهش فاصلۀ زمانی بین سکوینسهای مختلف گریدهای با سیکل RH بر روی ماشینهای ریختهگری مختلف به دست همکاران برنامهریزی و کنترل تولید و نیز کوردیناتورهای ناحیه انجام گرفت.
مسیب فتاحالمنان، رئیس عملیات ثانویه، در پایان خاطرنشان کرد: تلاشها و حمایتهای همکاران موجب شد تا از کارگاه RH با ظرفیت محدود، بیشترین حجم تولید و بهترین کیفیت را به دست آوریم و سفارشهای مشتریان را بهموقع آماده کنیم. به همین دلیل از کلیه همکارانی که در موفقیت بهدستآمده نقش مستقیم داشتهاند، از جمله همکاران تولید، تعمیرات، پشتیبانی و تعمیرات نسوز تشکر میکنم.
در ادامه احمدرضا ایران پور رئیس تعمیرات نسوز فولادسازی اظهار داشت: در راستای سیاستهای فولاد مبارکه در خصوص کاهش توقفات و هزینهها، عمر نسوز وسل واحد گاززدایی (RH) به عدد ۱۲۵ ذوب رسیده است. افزایش عمر نسوز در یکی از حساسترین و استراتژیکترین تجهیزات ناحیۀ فولادسازی که در تولید ذوبهای خاص نقش اساسی دارد، حاصل کار و تلاش قسمتهای مربوطه در تعیین کیفیت، تثبیت بهترین طرح نسوزکاری، کنترل فرایند و بهبود پارامترهای مؤثر بوده است.
ایرانپور در ادامه افزود: بومیسازی نسوز این تجهیز خاص در سالهای گذشته در دستور کار مرکز تعمیرات نسوز و خرید مواد مصرفی قرار گرفت. این فعالیت با افزایش تحریمها سرعت گرفت و از آن زمان تحقیقات گستردهای با همکاری و مشارکت تولیدکنندگان نسوز و اساتید دانشگاه شروع شد.
رئیس تعمیرات نسوز فولادسازی همچنین گفت: ثمرۀ این تحقیقات و تعاملات، تولید آجرهای نسوز این واحد توسط شرکت فرآوردههای نسوز مهرگداز بوده است. این آجرها در مرحلۀ آزمایش است و نتایج آن بسیار رضایتبخش و کیفیت آن همتراز و قابلمقایسه با نسوزهای مشابه بهترین تولیدکنندگان خارجی است.
ایرانپور در خاتمه دستیابی به این رکورد را به تمامی دستاندرکاران خصوصا مدیریت ناحیۀ فولادسازی، مرکز نسوز و خرید مواد مصرفی تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد که با ادامۀ این همکاریها، رکورد بعدی با نسوزهای بومیسازی شده به دست آید و افتخارات فولاد مبارکه ادامه یابد.
بومیسازی والوهای استراتژیك در مجتمع فولاد سبا
پروژه پوششگذاری واحد تصفیه پساب و امحای گازهای آلاینده به عنوان نخستین سیستم تصفیهخانه کاملا بسته کشور با مرتضی حمزهزاده، کارشناس تعمیرات مکانیک و هیدرولیک مجتمع فولاد سبا، با اعلام خبر بومیسازی والوهای استراتژیک سرو والو و پرپرشنالوالو اظهار داشت: این دستاورد با همکاری مدیریت و کارشناسان مجتمع فولاد سبا و شرکت سامان صنعت پویا ناطق شکل گرفت. نکتۀ حائز اهمیت این است که ساخت حساسترین نوع والوهای کنترل هیدرولیکی در انحصار شرکتهای MOOG آمریکا و REXROTH آلمان بود، اما اکنون در کشور ما بومیسازی شده و این موفقیت گامی در مسیر خودکفایی ملی است.
حمـــزهزاده در ادامه افزود: سرووالوها و پرپرشنالوالوها از دقت و حساسیت زیادی برخوردارند و در صنعت هیدرولیک کاربرد فراوان و گستردهای دارند؛ به همین علت در تولید فولاد بسیار مهم هستند.
وی در ادامه ضمن اشاره به تحریمهای چند سال گذشته و نیاز خط تولید به این نوع والوهای هیدرولیکی گفت: کارشناسان فولاد سبا با همکاری شرکتهای داخلی بر آن شدند که تا این نوع والوها را بسازند. این پروژه در اواخر سال ۹۶ با همکاری شرکت سامان صنعت پویا ناطق شروع شد و پس از مهندسی معکوس و انجام آزمایشهای مختلف و همچنین پیگیریهای فراوان، در شهریور ماه ۹۸ اولین سرووالو تایپ D662 جهت ساید گاید دانکویلر شمارۀ ۲ نوردمجتمع فولاد سبا ساخته و آماده بهرهبرداری گردید و در نهایت با انجام تستهای گوناگون و حساس در آذر ماه ۹۸ سرووالو مذکور بدون عیب شروع به کار کرد.
حمزهزاده، کارشناس تعمیرات مکانیک و هیدرولیک مجتمع فولاد سبا خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت بسیار زیاد این والو و عملکرد آن در خط تولید، جهت حصول اطمینان از پاسخ، والو مداوم تحت نظر و بررسی بود و خوشبختانه و با یاری خداوند، پس از سه ماه این اطمینان به دست آمد که تلاشها و پیگیریها به بار نشسته و والو مذکور بدون هیچ عیبی در حال کار است.
وی همچنین افزود: پس از اطمینان از موفقیت فرایند طیشده، ساخت والوهای دیگر در دستور کار قرار گرفت و دو تایپ سرووالو D791 و D792 و همچنین دو تایپ پرپرشنال ۴WRTE و ۴WRKE ساخته شد که خوشبختانه همۀ آنها از ابتدای سال ۹۹ بدون عیب در حال استفادهاند.
حمزهزاده خاطرنشان کرد: قیمت ارزی این نوع والوها در حدود ۵۰ درصد نمونۀ خارجی آن است و با توجه به شرایط کنونی کشور، تهیۀ آنها بههیچعنوان امکانپذیر نیست. بنابراین باعث افتخار است که به لطف خداوند متعال و همراهی و حمایتهای مدیریت شرکت و تمامی همکاران مشارکتکننده در واحدهای بومیسازی، اتوماسیون، هیدرولیک و همچنین شرکت پویا ناطق موفق به عبور از این جادۀ پرفرازونشیب شدیم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.