0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – سه شنبه ۹ دی ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

هزینه قابل توجه خوردگی تاسیسات شرکت ملی نفت

 

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، سیدنورالدین خاکساران رضوی، معاون برنامه‌ریزی و تلفیق طرح‌ها و برنامه‌های این شرکت از محاسبه هزینه‌های خوردگی همه تاسیسات شرکت ملی نفت ایران برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم خوردگی در تاسیسات و خطوط لوله شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران که در سال‌های ١٣٩۵ تا ١٣٩٧ محاسبه شده است، به‌ طور میانگین سالانه حدود ۴۵٠ میلیون دلار بوده که از این رقم، حدود ۱۶۵ میلیون دلار مربوط به هزینه‌های مستقیم خوردگی و بقیه یعنی حدود ۲۸۵ میلیون دلار مربوط به هزینه‌های غیرمستقیم خوردگی است.

 

وی افزود: بیشتر هزینه‌های مستقیم خوردگی مربوط به هزینه‌های استفاده از مواد مقاوم در برابر خوردگی، رنگ و پوشش، مواد شیمیایی کنترل خوردگی، توپکرانی‌های هوشمند و… و هزینه‌های غیرمستقیم ناشی از خوردگی مربوط به توقف تولید و هدررفت سیالات هیدروکربوری به دلیل حوادث خوردگی است.

 

بر اساس گزارشی از مهر، معاون برنامه‌ریزی و تلفیق طرح‌ها و برنامه‌های شرکت ملی نفت ایران به طرح‌های مطالعاتی که در حال حاضر با هدف کاهش هزینه‌های خوردگی در شرکت ملی نفت ایران در حال انجام است، اشاره کرد و ادامه داد: سه طرح مطالعاتی «ارتقای سطح کیفی سامانه‌های رنگ و پوشش»، «سامانه‌های حفاظت کاتدی» و «استفاده از ممانعت‌کننده‌های خوردگی در بخش بالادستی نفت و گاز» تحت نظارت و راهبری کارگروه استقرار مدیریت خوردگی و بازرسی فنی شرکت ملی نفت ایران به مراحل پایانی خود نزدیک شده‌اند.

 

طبق اعلام مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، بررسی و محاسبه هزینه‌های خوردگی تاسیسات این شرکت با همت کارگروه استقرار مدیریت خوردگی و بازرسی فنی شرکت ملی نفت ایران طی یک سال انجام شده است.


 

راه‌اندازی خط تولید میلگرد در گروه ملی ‌پس از ۱۵ سال‌

 

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، شهرام خطیبی معاون فنی و بهره‌برداری گروه ملی صنعتی فولاد ایران در حاشیه بازدید از خط تولید میلگرد ۲۰ گروه ملی صنعتی فولاد ایران، با اشاره به وجود دو کارخانه تولید میلگرد در این شرکت‌ اظهار داشت: اکنون دو کارخانه تولید میلگرد ۲۰ میلیمتری در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران وجود دارد که یکی کارخانه کوثر و دیگری کارخانه بخش یک است.

وی افزود: ۱۵ سال پیش کارخانه جدیدی از شرکت دانیلی خریداری و نصب شد که اکنون نام آن کارخانه کوثر است. در سال ۸۳ کارخانه کوثر به بهره‌برداری رسید و از حدود ۱۵ سال پیش میلگرد سایز ۲۰ دیگر در این کارخانه تولید شد.

معاون فنی و بهره‌برداری گروه ملی صنعتی فولاد ایران با بیان اینکه جهش تولید با عمل محقق می‌شود، ادامه داد: در کارخانه بخش یک سایز میلگرد تولیدی آن روی اندازه‌های ۲۵ میلیمتر و بالاتر متمرکز شده که در این بخش توانستیم بعد از ۱۵ سال مجددا خط تولید سایز ۲۰ میلیمتری را طراحی و راه‌اندازی کنیم تا در تامین سفارش‌ها با همه ظرفیت شرکت وارد تولید شویم.

خطیبی یادآور شد: تامین شمش کارخانه بخش یک نیز در خود مجموعه و توسط کارخانه فولادسازی صورت می‌گیرد که در کاهش هزینه محصول نهایی بسیار تاثیرگذار است. وی از طراحی کالیبراسیون خط تولید کارخانه نورد میلگرد و مفتول در آینده خبر داد و گفت: علاوه بر این‌ها تولید میلگرد ۱۸ و ۱۶ نیز در دست طراحی داریم که توسط کارشناسان شرکت در حال انجام است.

بر اساس گزارشی از تسنیم، معاون فنی و بهره‌برداری گروه ملی صنعتی فولاد ایران در خصوص ظرفیت تولید میلگرد در این خط تولید، بیان کرد: کارخانه بخش یک حدود ۳۸۵ هزار تن و کارخانه کوثر نیز ظرفیت تولید ۵۵۰ هزار تن میلگرد در سال دارد. خطیبی تصریح کرد: طراحی و کالیبراسیون خط تولید جدید میلگرد ۲۰ میلیمتری به صورت کامل توسط کارشناسان فنی شرکت صورت گرفت که گامی بزرگ در جهت خودکفایی فنی به شمار می‌رود. وی به دیگر محصولات تولیدی کارخانه بخش یک اشاره و عنوان کرد: در خط سوم کارخانه بخش یک نیز کلاف ۹ میلیمتری و ۵٫۵ میلی‌متری برای نخستین بار به منظور تامین سفارش‎‌های مشتریان صادراتی تولید می‌شود که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.


 

بومی‌سازی استیل‌های مقاوم به خوردگی

 

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به عرضه ورق های استیل مقاوم در برابر خوردگی شد. نادر عظیمی، مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه این ورق‌های استیل تولید شده معمولاً به عنوان استیل مقاوم در برابر خوردگی معرفی می‌شوند، اظهار داشت: ورق فولادی ضد زنگ را هم به عنوان فولاد مقاوم در برابر خوردگی می‌شناسند زیرا به راحتی فولاد کربنی معمولی زنگ نمی‌زند و دچار خوردگی نمی‌شود. ورق فولادی ضد زنگ برای مواردی که فلز به ویژگی‌های ضد اکسیداسیونی نیاز دارد، راه‌حل بسیار مناسبی است.

 

وی لوله‌های فولادی ضد زنگ را آلیاژهایی با پایه‌ آهن توصیف کرد و ادامه داد: فولاد ضد زنگ در دمای بالا در برابر خوردگی و اکسیداسیون بسیار مقاوم است. به طور کلی، با افزایش مقدار کروم، مقاومت در برابر این دو پدیده به تدریج افزایش می‌یابد.

 

مدیرعامل این شرکت افزود: محصول بعدی ما میلگردهای استنلس استیل است. این میلگردها هم شمش آلیاژ استیل هستند که در شفت‌ها به کار می‌روند. شفت، میلگرد فولادی و قطعه‌ای است که برای انتقال انرژی و نیرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطعه حرکات دورانی و تحت تاثیر نیروی پیچش قرار دارد. در حقیقت شفت به عنوان ریلی برای حرکت کردن بلبرینگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

بر اساس اعلام مرکز اطلاع‌رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، به گفته این فعال دانش‌بنیان، پروفیل استنلس استیل هم در این مجموعه تولید می‌شود و یکی از پرکاربردترین استانداردهای این محصول، استنلس استیل ۳۰۴ است ؛ چرا که پروفیل استنلس استیل ۳۰۴ مقاومت خوبی در برابر خوردگی در مقابل مواد شیمیایی و همچنین محیط‌های صنعتی دارد.


 

با خودروساز شدن قطعه‌سازان، انحصار خودروسازی شکسته می‌شود

 

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از ایسنا، در آخرین جلسه‌ای که علیرضا رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت با قطعه‌سازان کشور (چهارشنبه هفته گذشته) داشت، پیشنهاد تشکیل کنسرسیومی از قطعه‌سازان برای تولید خودرویی ایمن و با کیفیت و همچنین ایجاد رقابت در تولید خودرو را ارائه داد و اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی دارد تا از رقبای توانمند برای ایجاد رقابت در بازار خودرو حمایت کند.

 

وی شکستن انحصار در تولید خودرو را مسیری منطقی برای آینده صنعت خودروسازی کشور دانست و افزود: شرکت‌های توانمند قطعه‌ساز می‌توانند از طریق ترکیب شدن با یکدیگر، کنسرسیومی برای تولید خودرو تشکیل دهند و بر فناوری و نوآوری با ریسک‌پذیری کار کنند. باید تصدی‌گری دولت در حوزه خودرو کاهش یابد. ایجاد کنسرسیوم خودروسازان و قطعه‌سازان مسیری برای کاهش هزینه‌های دولت در حوزه صنعت خودروسازی بوده که نیازمند اصلاحات ساختاری نیز است.

 

در این رابطه، مازیار بیگلو، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در گفت‌وگویی با بیان اینکه طی این نشست که با محوریت مشکلات صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی بود، با نگرش عمده به صنعت قطعه‌سازی کشور برگزار شد و مشکلات قیمت‌گذاری، نقدینگی، ارز و مشکلات گمرکی مطرح شد، تصریح کرد: در انتهای جلسه نیز وزیر صنعت اظهار نظر کرد که قطعه‌سازان به صورت یک کمیسیون مشترکی با خودروسازان همکاری داشته باشند و تجهیزات خودروسازان را برای تولید خودرو توسط خود قطعه‌سازان به کار گیرند تا منجر به شکست انحصاری که در هر دو خودروساز ایجاد شده است، شود.

 

وصول پنج هزار میلیارد باقی‌مانده و طرح «گام»، بخشی از نیاز نقدینگی قطعه‌سازان را تامین می‌کند

 

بیگلو در رابطه با مشکلات نقدینگی صنعت قطعه‌سازی و خودروسازی و راه‌حل‌های مطرح شده طی این نشست، عنوان کرد: برای حل مشکلات نقدینگی دو اتفاق قرار است که بیفتد. علاوه بر اینکه پیگیر پنج هزار میلیارد تومان باقی‌مانده از تسهیلات ۱۰ هزار میلیارد تومانی مصوب سال گذشته هستیم که در سال جاری دریافت کنیم، «طرح گام» مطرح بوده که به عنوان پایلوت قرار است صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی شروع به کار کنند و جلسات مربوط به آن در حال برگزاری است.

 

دبیر انجمن قطعه‌سازان در رابطه با حل بخشی از مشکلات کمبود نقدینگی این صنعت با طرح گام، ابراز امیدواری کرد که با اجرا شدن طرح گام، کمکی به تامین نقدینگی هر دو صورت گیرد. وی اضافه کرد: در طرح گام، تازه ابتدای راه و در مرحله پایلوت هستیم. وعده‌هایی داده شد برای تامین نقدینگی در قالب پرداخت پنج هزار میلیارد تومان باقی‌مانده و از محل طرح گام، فضای مثبتی ایجاد کرده است اما باید پیش رفت تا نتیجه مشخص شود.

 

بر اساس گزارشی از ایسنا، طرح گام یا همان «اوراق گام» طرحی است که معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در یکی از نشست‌های خبری خود در خرداد ماه سال جاری مطرح و اعلام کرد که تامین مالی صنعت قطعه‌سازی از طریق «اوراق گام» امکان‌پذیر خواهد شد. در سال جاری نگاه جدیدی برای تامین مالی صنایع داریم که نگاه زنجیره‌ای است، به صورتی که امروز به جای اینکه به پنج بخش یک زنجیره تامین پنج وام مجزا اختصاص دهیم، یک ردیف اعتباری تعریف می‌کنیم که بین بخش‌های زنجیره تامین، در گردش باشد تا حجم بالای نقدینگی کشور را کاهش دهیم.

 

به گفته زرندی در این زمینه یکی از موضوعاتی که با بانک‌ها رایزنی شده است، استفاده قطعه‌سازان از اوراق تامین نقدینگی ویژه تولید یعنی اوراق گام بوده که در شورای بورس نیز تصویب شده است.


 

عزم شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای دستیابی به دانش‌های فنی راهبردی

 

شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در سه شاخه توسعه دانش‌فنی MTO ،PDH و ACN مشارکت و همکاری‌های دوجانبه خواهند داشت. به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی همسو با اهداف تولید، بومی‌سازی و تجاری‌سازی دانش فنی مورد نیاز صنعت پتروشیمی، صبح امروز (سه‌شنبه، ۹ دی ماه) از پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران بازدید کرد.

 

در این بازدید، مقرر شد شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در سه شاخه تولید و توسعه دانش فنی MTO (تبدیل متانول به الفین‌های سبک)، PDH (تبدیل پروپان به پروپیلن) و نیز ACM (ادامه زنجیره ارزش اکریلونیتریل) مشارکت و همکاری‌های دوجانبه داشته باشند.

 

در ادامه تعریف پروژه‌های با محوریت تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی، طرح‌هایی در چهار زنجیره متانول، پروپیلن، ‌بنزن و اتیلن در حال طراحی و اجراست، بعضی از این طرح‌ها در قالب جهش سوم صنعت پتروشیمی تا سال ۱۴۰۴ و بعضی دیگر تا سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری می‌رسند. دانش فنی این طرح‌ها که پیشران و رونق‌دهنده صنایع پایین‌دستی پتروشیمی خواهند بود و محصولات تولیدی در این زنجیره‌ها، خوراک صنایع پایین‌دستی را تأمین می‌کند با کمک شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تولید یا دریافت می‌شود.


 

تولید ۳۳ میلیون تن سنگ‌آهن کنسانتره در شرکت‌های بزرگ در ۸ ماه اول ۹۹

 

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از وزارت صمت، تولیدکنندگان بزرگ سنگ آهن کشور از ابتدای فروردین تا پایان آبان، ۳۳ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۷۵۷ تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند. رقم تولید مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ میلیون و ۵۵۳ هزار و ۱۰۵ تن بود. از این میزان، شرکت‌های «گل گهر» ۱۱ میلیون و ۷۱ هزار و ۶۷ تن، «چادرملو» ۷ میلیون و ۵۸۷ هزار و ۹۳۸ تن، «سنگ آهن مرکزی» ۲ میلیون و ۷۵۷ هزار و ۳۳ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» ۴ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۴۷۳ تن، «گهر زمین» ۳ میلیون و ۹ هزار و ۷۲۸ تن، «اپال پارسیان سنگان» یک میلیون و ۵۴۷ هزار و ۴۰۸ تن، «صبا نور» ۹۹۲ هزار و ۲۸۸ تن، سناباد یک میلیون و ۶۲۵ هزار و ۱۴۲ تن، «جلال آباد» ۲۷۶ هزار و ۵۳۰ تن و سنگان ۴۳ هزار و ۱۵۰ تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند.

 

بنا به این گزارش، ۳ شرکت بزرگ معدنی طی ۸ ماهه سال ۹۹ حدود ۸۳۸ هزار و ۷۰۸ تن سنگ آهن دانه بندی تولید کردند. این رقم نسبت به تولید مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۵۳۰ هزار و ۷۸۲ تن)، ۴۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. از این میزان، شرکت‌های فلات مرکزی «۳۸۲ هزار و ۴۱۸ تن»، چادرملو «۳۱۳ هزار و ۱۰۰ تن» و سنگ آهن مرکزی «۱۴۳ هزار و ۱۹۰ تن»، تولید کردند.


افزایش ۵ درصدی تولید سنگ آهن کشور در ۸ ماهه ۹۹

 

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، تولیدکنندگان بزرگ سنگ آهن کشور از ابتدای فروردین تا پایان آبان، ۳۳ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۷۵۷ تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند. رقم تولید مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ میلیون و ۵۵۳ هزار و ۱۰۵ تن بود.

 

از این میزان، شرکت های «گل گهر» ۱۱ میلیون و ۷۱ هزار و ۶۷ تن، «چادرملو» ۷ میلیون و ۵۸۷ هزار و ۹۳۸ تن، «سنگ آهن مرکزی» ۲ میلیون و ۷۵۷ هزار و ۳۳ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» ۴ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۴۷۳ تن، «گهر زمین» ۳ میلیون و ۹ هزار و ۷۲۸ تن، «اپال پارسیان سنگان» یک میلیون و ۵۴۷ هزار و ۴۰۸ تن، «صبا نور» ۹۹۲ هزار و ۲۸۸ تن، سناباد یک میلیون و ۶۲۵ هزار و ۱۴۲ تن، «جلال آباد» ۲۷۶ هزار و ۵۳۰ تن و سنگان ۴۳ هزار و ۱۵۰ تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند.

 

بنا به این گزارش، ۳ شرکت بزرگ معدنی طی ۸ ماهه سال ۹۹ حدود ۸۳۸ هزار و ۷۰۸ تن سنگ آهن دانه بندی تولید کردند. این رقم نسبت به تولید مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۵۳۰ هزار و ۷۸۲ تن)، ۴۵ درصد کاهش نشان می دهد. از این میزان، شرکت های فلات مرکزی «۳۸۲ هزار و ۴۱۸ تن»، چادرملو «۳۱۳ هزار و ۱۰۰ تن» و سنگ آهن مرکزی «۱۴۳ هزار و ۱۹۰ تن»، تولید کردند.


 

 


 

امضای قرارداد ساخت کارخانه دوم کنسانتره سنگ آهن اُپال پارسیان

 

مهندس وجیه اله جعفری رییس هیات عامل ایمیدرو ظهر در مراسمی که با حضور سهامداران، ‌کارفرمایان و پیمانکار طرح برگزار شد، گفت: احداث دومین کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن اپال پارسیان، گام مهمی در جهت کاهش محرومیت،‌ توسعه صنایع معدنی،‌ افزایش اشتغال و درآمدزایی در منطقه سنگان است. وی با بیان اینکه این طرح زمینه سرعت گرفتن فعالیت های معدنی و مشارکت بخش خصوصی را فراهم می کند، ‌ادامه داد: اجرای این پروژه یکی از روش هایی است که به هدایت نقدینگی جامعه به سمت فعالیت های تولیدی و مولد کمک شایانی می کند. 


کوروش پرویزیان مدیر عامل بانک پارسیان در این نشست گفت؛ بانک پارسیان توسعه مناطق مرزی و کم برخوردار از جمله سنگان را همواره مد نظر داشته و سرمایه گذاری در این طرح نیز در همین راستا انجام می شود.

مسعود سمیعی نژاد مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری پارسیان نیز اظهار داشت: با اجرای این طرح کارخانه دوم کنسانتره سنگ آهن اپال پارسیان به ظرفیت تولید ۲٫۴ میلیون تن ساخته خواهد شد. وی میزان سرمایه گذاری طرح را معادل ۱۴۵ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: حدود ۸۰ درصد طراحی کارخانه دوم، مشابه کارخانه نخست اپال پارسیان در سنگان است. به گفته سمیعی نژاد به سبب آماده بودن شرایط و مقدمات، بخشی از امور طرح انجام شده و پیش بینی می شود زودتر از موعد مقرر راه اندازی شود. طبق قرارداد طرح فوق در مدت ۲۹ ماه ساخته خواهد شد.

جعفر سرقینی مدیر عامل شرکت آسکوتک نیز با یادآوری اقدامات پیشین ایمیدرو در این پروژه، گفت: ایمیدرو از گذشته شریک این طرح بوده و زمینه تحقق آن را فراهم کرده بود. وی ادامه داد:‌ به زودی تامین تجهیزات کارخانه آغاز می شود.

نخستین کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن از مجتمع معدنی سنگان در سال ۹۲ با ظرفیت تولید ۲٫۶ میلیون تنی از سوی ایمیدرو راه اندازی و دو سال بعد به شرکت اپال پارسیان (وابسته به سرمایه گذاری بانک پارسیان) واگذار شد. اکنون کارخانه دوم با ظرفیت تولید ۲٫۴ میلیون تن، با مشارکت ۶۰درصدی سرمایه گذاری پارسیان و ۴۰درصدی ایمیدرو در آستانه عملیات اجرایی قرار دارد.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

مخازن آب آتش‌نشانی تأسیسات متمرکز عسلویه راه‌اندازی شد

 

سرپرست واحد بهدشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی از راه‌اندازی مخازن ذخیره آب آتش‌نشانی تأسیسات متمرکز عسلویه خبر داد. به گزارش عصر مواد به نقل از شرکت ملی گاز ایران، جاوید مظاهری در این باره گفت: با استفاده از ظرفیت‌­های عملیاتی پالایشگاه هشتم مجتمع پارس جنوبی و پیمانکار پروژه، فرآیند رفع نواقص و راه‌­اندازی مخازن آب آتش‌نشانی تأسیسات متمرکز با موفقیت انجام شد.

 وی ادامه داد: به علت اتصال خطوط خروجی هر دو مخزن به یک خط مشترک، ریسک مترتب بر آن ناحیه افزایش یافته و در نتیجه عملیات تأمین و انتقال آب سیستم اطفایی متوقف شده بود که با پیش‌بینی و  برنامه‌ریزی دقیق پیشین همه ریسک‌های موجود شناسایی و تمهیدهای مورد نیاز با استقرار تراک­‌های آتش‌نشانی مجتمع و نفت ستاره خلیج فارس اجرایی شد.

 

سرپرست HSE پالایشگاه هشتم پارس جنوبی تصریح کرد: هم‌اکنون هر دو مخزن آب آتش‌نشانی در تأسیسات مذکور به ظرفیت هر یک ۲۰ هزار مترمکعب در شرایط اضطراری قابلیت بهره‌برداری دارند. مظاهری افزود: هم‌زمان با راه‌­اندازی تانکرهای مذکور، رفع نواقص پمپ‌­های آب آتش‌نشانی و سامانه اعلام و اطفای حریق مخازن ذخیره و تأمین مواد شیمیایی اطفایی به مقدار مورد نیاز توسط این مدیریت پیگیری شده است.

 

این مخازن متمرکز شامل هشت مخزن با ظرفیت هریک ۸۰ هزار متر مکعب برای ذخیره، انتقال و صادرات میعانات گازی تحت مدیریت پالایشگاه هشتم است.


رشد ۱۵ درصدی تولید آهن اسفنجی در مجتمع فولاد شادگان

مدیرعامل مجتمع فولاد شادگان گفت: میزان تولید آهن اسفنجی در این شرکت، طی ۹ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۵ درصد افزایش یافت. به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، سعید قاسم‌زاده اظهار داشت: مجتمع فولاد شادگان با هدف تحقق شعار جهش تولید و به رغم وجود مشکلات اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه، طی ۹ ماهه امسال، ۵۶۴ هزار و ۱۸۱ تن آهن اسفنجی تولید کرد.

 

وی افزود: میزان تولید آهن اسفنجی این شرکت در مدت مشابه سال گذشته، ۴۷۳ هزار و ۹۹۱ تن بود. مدیرعامل مجتمع فولاد شادگان تصریح کرد: این مجتمع در مرحله نخست ۲۵۰ و در مرحله دوم ۴۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم ایجاد کرده است. همچنین، این کارخانه، چهار هزار نفر اشتغال‌زایی غیرمستقیم داشته است. قاسم‌زاده ادامه داد: مجتمع مذکور در فاز نخست، ۷۰۰ هزار تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی و یک میلیون تن ظرفیت تولید فولاد را دارد.


 

پیشرفت طرح استخراج منیزیت از دولومیت

 

رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری گفت: بزرگ‌ترین و تنها طرح استخراج منیزیت از دولومیت با ۸۰ درصد پیشرفت در چهارمحال و بختیاری در دست اجرا است. این طرح اواخر سال ‌جاری یا ابتدای سال آینده تکمیل شود و به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش عصر مواد به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، سجاد رستمی، رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری گفت: سرمایه‌‌گذار بخش خصوصی، عملیات اجرایی این طرح را در سفیددشت شهرستان بروجن آغاز کرده است که با راه‌اندازی و بهره‌برداری از این طرح زمینه اشتغال مستقیم برای ۳۰۰ نفر در استان فراهم خواهد شد.

 

سجاد رستمی با اشاره به اینکه تولید منیزیت و منیزیم به ‌عنوان یک ماده معدنی راهبردی و صادراتی به‌شمار می‌رود، پیش‌بینی کرد: این طرح اواخر سال ‌جاری یا ابتدای سال آینده تکمیل و بهره‌برداری شود. وی تصریح کرد: برای اجرای این طرح سه هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی در استان هزینه می‌شود.


 

تولید کابل‌های ACSR با توان داخلی برای اولین بار در یزد

 

متخصصان شرکت کارخانجات کابل‌های مخابراتی شهید قندی یزد موفق شدند خط تولید آزمایشی کابل ACSR را با استفاده از توان داخلی راه‌اندازی کنند. به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از ایسنا، محمدجواد عسکری، مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی یزد در این باره اظهار داشت: به منظور کاهش هزینه در سرمایه‌گذاری و استفاده بهینه از تجهیزات و ابزار موجود تجهیزات خطوط بلااستفاده شرکت به کار گرفته و با انجام تغییرات در تابلوهای کنترلی خط تولید آزمایی کابل ACSR با موفقیت انجام شد. وی افزود: در این طرح تولید هادی آلومینیومی تقویت شده با فولاد ACSR که نوعی هادی خطوط انتقال هوایی است انجام شد.

 

مدیر عامل شرکت کارخانجات شهید قندی یزد ادامه داد: کابل‌های هادی آلومینیومی تقویت شده با فولاد با رویکرد تکمیل سبد محصولات و به منظور تامین بازار داخلی و گسترش صادرات در این شرکت تولید می‌شود.

 

بر اساس گزارشی از ایسنا، هادی‌های آلومینیومی تقویت شده با فولاد در صنعت برق به ویژه در کشورهای همسایه مورد استفاده قرار می‌گیرد.


 

ظرفیت مخازن گاز کشور به ۶.۵ میلیارد مترمکعب می‌رسد

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز اعلام کرد که ظرفیت مخازن گاز کشور تا سال ۱۴۰۲ به ۶.۵ میلیارد مترمکعب می‌رسد. به گزارش خبرنگار شانا، بهرام صلواتی امروز (سه‌شنبه، نهم دی‌ماه) در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت نفت خزر، گفت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بازوی اجرایی شرکت ملی گاز است و پروژه‌های اجرایی این شرکت در امور خطوط لوله، ایستگاه‌های تقویت فشار، چاه‌ها و مخازن ذخیره‌سازی گاز، پروژه‌های مخابراتی، پروژه‌های تأسیسات ابنیه و ساختمان، ایستگاه‌های کنترل فشار و سایر بخش‌هایی که به اجرا مربوط می‌شود از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز انجام می‌شود.

 

وی افزود: چند سالی است که مخازن ذخیره‌سازی به پروژه‌های شرکت مهندسی و توسعه گاز افزوده شده است و خوشحالیم که مفید بودیم و طرح ذخیره‌سازی شکل گرفت.

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز درباره ذخیره‌سازی گاز که دلیل آن توازن در مصرف گاز طبیعی کشور است، اظهار کرد: این کار به این دلیل است که در فصل سرد سال می‌توان در صورت بروز مشکل در خطوط لوله گاز طبیعی، این مخازن ذخیره‌سازی را جایگزین کرد تا مشکلی برای پایداری گاز کشور پیش نیاید. 

 

صلواتی تصریح کرد: در همه جهان حدود ۶۰۰ مخزن ذخیره‌سازی وجود دارد که در مجموع می‌توانند ۴۰۰ میلیارد مترمکعب گاز ذخیره کنند. در کشور ما نیز هم‌اکنون حدود ۳.۲۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت وجود دارد و حدود ۳۰ میلیارد مترمکعب از این مخازن برداشت می‌شود. وی تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم با اجرای پروژه‌های مختلف ذخیره‌سازی، ظرفیت مخازن گاز طبیعی کشور را تا سال ۱۴۰۲ به ۶.۵ میلیارد مترمکعب برسانیم که برنامه‌ریزی آن انجام شده است.

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با اشاره به امضای تفاهم‌نامه برای پیشبرد پروژه توسعه مخزن قزل‌تپه، گفت: پیمانکار و مشاوران این پروژه خرداد سال ۹۸ انتخاب شدند و کار عملیاتی آن آغاز و یک دکل هم نصب شده است که مبلغ قرارداد پروژه حدود ۲۴ میلیارد تومان و ۱۱.۵ میلیون یورو بوده است. صلواتی تصریح کرد: این پروژه تاکنون حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد پیشرفت داشته است که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی کمی با کندی روبه‌رو شد، اما پیش‌بینی می‌کنیم این پروژه در آبان سال ۱۴۰۰ تکمیل شود. 

 

وی ادامه داد: بحث دیگر درباره این تفاهم‌نامه استفاده بهینه از امکانات و اطلاعاتی است که در اختیار شرکت نفت خزر وجود دارد و امیدواریم از این توانمندی‌ها به نحو احسن استفاده شود. موضوع آن حوزه‌های علمی، فنی، آموزشی و پژوهشی است که شرکت نفت خزر در منطقه خزر و دشت گرگان دانش و تجربیات خوبی دارد و همکاران ما هم در انجام پروژه‌های ذخیره‌سازی تجربه‌های خوبی دارند که باید بتوانیم این توانایی‌ها را در پیشرفت کار و رسیدن به اهداف وزارت نفت به‌کار گیریم.

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با بیان اینکه ایجاد این مخازن ذخیره‌سازی گاز برای آینده کشور بسیار مفید است، یادآور شد: در بحث آموزشی و پژوهشی نیز  دوره‌های آموزشی تشکیل می‌شود که امیدواریم بتوانیم با این تفاهم‌نامه پروژه در اسرع وقت به سرانجام برسد و شاید این مسیری برای سایر حوزه‌های تولید و سایر پروژه‌های ما نیز باشد.



ارسال دیدگاه