0
02126246958

آماده سازی و ماهیچه گذاری قالب های ماسه CO2 – ویدیوی اختصاصی

در این ویدیو شما می توانید آماده سازی و ماهیچه گذاری قالب های ماسه CO2 قبل از ذوب ریزی را از عصر مواد تماشا بفرمایید. توضیحات مربوط به ماهیچه و ماسه CO2 هم در ادامه ویدیو تقدیم علاقمندان می شود.


ویدیو:

 

نام ویدئو به فارسی:  آماده سازی و ماهیچه گذاری قالب های ماسه CO2

نام ویدئو به انگلیسی (دریوتیوب): Sand Molding

زمان ویدئو: ۲ دقیقه و ۱۷ ثانیه

فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۷۲۰

زبان: بدون کلام

زیرنویس:

اختصاصی عصر مواد: این ویدیو توسط عصر مواد تهیه و ویرایش شده است.

مشاهده ویدیو:

 

 

 

لینک دانلود از آپارات:

حجم: ۱۳ مگابایت (کیفیت ۴۸۰) و ۲۹٫۳ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

لینک دانلود از یوتیوب:

حجم: ۲۹٫۴۲ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

 

 

 

توضیحات:

 

ماهیچه مورد استفاده در ریخته گری چیست؟

 

ریخته گری یکی از روش های تولید قطعات فلزی است که در آن فلزات و آلیاژها را به صورت مذاب در محفظه ای به نام قالب بارریزی می کنند تا پس از انجماد، شکل فضای خالی قالب را به خود بگیرد و قطعه ای جامد با شکل، ابعاد و خواص مورد نظر از درون آن خارج شود. اگر برای ریخته گری قطعات توخالی تمهید خاصی اندیشیده نشود، مذاب همه ی قسمت های توخالی درون قالب را پر می کند و ما با یک قطعه ی کاملاً توپر روبرو خواهیم شد. تا حالا فکر کرده اید که قطعات توخالی مثل یک شیر و زانویی را چگونه ریخته گری می کنند تا به صورت تو پر تولید نشود؟ اگر راجع به این موضوع فکر هم نکرده باشید، شاید برایتان جذاب باشد که پاسخ این سوال را بدانید.

در ریخته گری برای تو خالی در آوردن فضای داخلی قطعات از یک قالبی درون قالب اصلی استفاده می کنند که به آن ماهیچه می گویند. در واقع ماهیچه یک قسمتی از قالب اصلی یا قالبی مستقل ولی داخل آن است که باعث می شود مذاب نتواند فضاهای داخلی قالب اصلی را که ماهیچه در آن قرار گرفته است، پر کند. در نتیجه مذاب تنها در فاصله ی بین قالب اصلی و ماهیچه پر می شود و قطعه ی توخالی شکل می گیرد. در این صورت، هنگام بیرون آوردن قطعه ی منجمد شده از درون قالب، ماهیچه را در فضای توخالی آن خواهیم دید. حال باید ماهیچه را از این فضای توخالی بیرون کشید و این کار، به مراتب کار آسان تر و کم هزینه تری نسبت به تولید یک قطعه ی توپر و سپس خالی کردن فضای داخلی یک فلز است. 


اگر با مفهوم ماهیچه و لزوم استفاده از آن در قطعات ریختگی آشنا شدید، ممکن است سوالات جدیدتری برایتان مطرح شده باشد، در این صورت به شما پیشنهاد می کنم نوشته های زیر از عصر مواد را هم بخوانید. مطمئنم کمک زیادی به شما خواهد کرد.

 

 

ماسه CO2 چیست؟

یکی از روش های ساخت قالب ماسه ای، استفاده از چسب سیلیکاتی و گاز کربنیک یا دی اکسید کربن (CO2) در مخلوط ماسه است. به این نوع قالب که برای سخت شدن ذرات ماسه سیلیسی در آن از چسب سیلیکات سدیم (آب شیشه) و گاز CO2 استفاده می شود، ماسه CO2 گفته می شود. این روش از روش های بسیار متداول در صنعت ریخته گری ایران برای قالب گیری و ماهیچه گیری است. اساس کار به این صورت است که در مرحله ی آماده سازی مخلوط ماسه برای قالب گیری، چسب سیلیکات سدیم یا آب شیشه به مقدار مشخص به ماسه سیلیسی اضافه می شود. سپس گاز CO2 به درون این مخلوط تزریق شده و با واکنش انجام گرفته درون قالب، ماسه سخت می شود.


برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ماسه CO2 هم مطلب زیر از عصر مواد را پیشنهاد می کنم:

 

 

برخی ویدیوها و نوشته های مرتبط با ریخته گری:


 

ارسال دیدگاه